srijeda, 3. ožujka 2021.

Mirisna i preukusna sarma po bakinom receptu

Ako ste ljubitelj sarme a nikako da vam uspije kao što su naše bake pravile za nas, evo jedan savršen recept za neodoljivu sarmu baš po bakinom receptu!




Potrebno:

- 2 do 3 glavice luka
- 500 gr. mlevenog mesa (pola junećeg pola svinjskog)
- kafena šoljica pirinča
- so, biber, vegeta, aleva paprika
- suva rebra ili dimljena slanina
- kašika masti ili putera



Priprema:


Luk sitno iseckati, propržiti do zlatno žute boje, dodati meso i pržiti zajedno sa lukom pa kada je skoro gotovo dodati očišćen i opran pirinač, malo sve zajedno propržiti, dodati so, vegetu, biber i na kraju alevu papriku. 

Skloniti sa vatre, umotati sarme i slagati u posudu čije ste dno prekrili listovima od kupusa.

U sredinu i sa strane poređati suva rebra. Sarme takođeprekriti listovima kupusa. Naliti vodom i krčkati na tihoj vatri 1-2 sata. 
 
Napraviti zapršku od jedne kašike masti i 1male kašičice aleve paprike i time zapržiti sarmu. Još malo prokrčkati na plotni a zatim staviti u rernu i peći oko 2 sata.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar