Obradujte svoje mališane ovog Uskrsa ovom savršenom slatkom poslasticom , budite kreativni s ostacima čokoladnih jaja te napravite super lagani browniesa koji će se smazati za tren!
Potrebno:
- - 175g maslaca, plus dodatak za podmazivanje
- - 200g mliječne čokolade, slomljeno na komade
- - 225g svijetlo mekog smeđeg šećera
- - 2 srednja jaja
- - 1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)
- - 100g običnog brašna
- - 30g kakaa u prahu
- Priprema:
- Zagrijte pećnicu na plin 4, 180 ° C, ventilator 160 ° C. Namastite kalup za pečenje od 20 cm i obložite neprikladnim papirom za pečenje.
- Maslac i 150g čokolade stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu i uključite mikrovalnu pećnicu na srednjoj snazi 1 min. Smjesu dobro promiješajte, a zatim nastavite zagrijavati u intervalima od 20 sekundi, dok se smjesa ne otopi. Izvadite i ostavite sa strane da se malo ohladi.
- Stavite šećer, jaja i vaniliju (ako koristite) u zasebnu posudu i kratko umutite da se sjedini. Umiješajte ohlađenu čokoladnu smjesu - djeca mogu pomoći u tome. Zamolite svoje male pomagače da prosiju brašno i kakao, a zatim možete dodati preostalu čokoladu i dobro promiješati.
- Smjesu ulijte u pripremljeni lim i pecite 20-25 min, dok se na površini ne stvori tanka korica uz lagano klimavanje.
- Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi u limu 30 minuta, prije nego što ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
- Izrežite na 36 kvadrata i ohladite dok ne budete spremni za posluživanje.
- Uživajte u ovoj poslastici, a ako ste ih držali u hladnjaku obavezno ostavite na sobnoj temperaturi ili zagrijte u zagrijanoj mikrovalnoj pećnici na10 sekundi.
- Savjet: Da zamrznete browniese, čvrsto umotajte u foliju i pojedite u roku od 2 mjeseca. Odmrzavajte 1 sat na sobnoj temperaturi.
- Dobar tek!
- Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar