četvrtak, 25. ožujka 2021.

Recept za fantastični sekilja gulaš iz bakine kuhinje

 Današnji recept je za jelo iz bakine kuhinje pod nazivom sekilje gulaš a riječ je o gulašu od kiselog kupusa i svinjskog mesa. Jako brzo i jednostavno se priprema a zaista je preukusno, probajte , sigurno će vam se dopasti!




Potrebno:

- 500g svinjskog mesa

- pola glavice kiselog kupusa

- 2 kašike masti ili putera

- 1 glavica crnog luka

- 1dl milerama, otprilike jedna čaša

- so i slatka paprika


Priprema:

Isjeckani luk propržiti na zagrijanoj masnoći.

Kada luk požuti dodati meso narezano na parčad, posoliti po ukusu.

Dinstati dalje meso poklopljeno dok napola omekša.

Tada dodati kupus i papriku te nastaviti dinstati uz dolivanje vode, dok bude gotovo.

Na samom kraju dodati mileram te ostaviti da se sve spoji i prožmu svi sastojci.

Služiti ovaj ukusni gulaš uz pire krompir ili povrće po vašem izboru.

Dobar tek!

Foto:recipeci.com


Nema komentara:

Objavi komentar