Današnji recept je za jelo iz bakine kuhinje pod nazivom sekilje gulaš a riječ je o gulašu od kiselog kupusa i svinjskog mesa. Jako brzo i jednostavno se priprema a zaista je preukusno, probajte , sigurno će vam se dopasti!
Potrebno:
- 500g svinjskog mesa
- pola glavice kiselog kupusa
- 2 kašike masti ili putera
- 1 glavica crnog luka
- 1dl milerama, otprilike jedna čaša
- so i slatka paprika
Priprema:
Isjeckani luk propržiti na zagrijanoj masnoći.
Kada luk požuti dodati meso narezano na parčad, posoliti po ukusu.
Dinstati dalje meso poklopljeno dok napola omekša.
Tada dodati kupus i papriku te nastaviti dinstati uz dolivanje vode, dok bude gotovo.
Na samom kraju dodati mileram te ostaviti da se sve spoji i prožmu svi sastojci.
Služiti ovaj ukusni gulaš uz pire krompir ili povrće po vašem izboru.
Dobar tek!
Foto:recipeci.com
Nema komentara:
Objavi komentar