Za predstojeće Uskršnje praznike pripremite ovu fantastičnu pitu od lososa, trebat će vam nekih 40 minuta i jelo je već na stolu servirano, s toga obradujte svoje najmilije uz ovo jako jakoo ukusno jelo, prijatnoo
Potrebno:
- 500g lososa bez kostiju ili fileti lososa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 100g ljutike, oguljene i narezane
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckani
- 150g špinata
- 125g laganog mekog sira
- 15 g kopra, sjeckani (po želji)
- 375g gotovog laganog lisnatog tijesta
- ½ limun, izrezan na klinove
- 1 jaje, tučeno
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 7, 220 ° C, ventilator 200 ° C. Stavite losos na list folije. Začinite, prelijte s 1 žlicom ulja i zamotajte da se zatvori. Pecite na pladnju za pečenje 12-15 minuta dok se samo ne skuha. Ostavite sa strane da se ohladi.
U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 žlice ulja i pržite ljutiku 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte 1 min. Dodajte veći dio špinata, miješajući dok ne uvene, a potom umiješajte mekani sir i kopar.
Pleh obložite papirom za pečenje, a na njega stavite pecivo. Odrežite 2,5 cm dugu traku s najkraće strane i ostavite sa strane. Žlicom zalijepite špinat na jednu stranu tijesta, ostavljajući razmak od 2,5 cm na rubu. Prelijte ribom i pokapajte s malo limunovog soka.
Nepopunjenu stranu tijesta preklopite preko ribe i zatvorite rubove. Stisnite rubove i vrh izbockajte vilicom. Oblikujte ribu iz rezerviranog peciva i zalijepite na vrh. Premažite jajetom, a zatim pecite 20-25 min. Poslužite s preostalim klinovima špinata i limuna.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar