četvrtak, 25. ožujka 2021.

Uskršnja živahna poslastica sa talijanskim likerom od limuna i biskvitnom korom

 Za predstojeće Uskršnje praznike oduševite prijatelje i obitelj ovom živahnom poslasticom kombinirajući svježu kremu s intenzivnim talijanskim likerom od limuna za puding a priprema se vrlo lako i brzo,za samo pola sata!





Potrebno:

- 250g šećera

- 2 limuna, korica u paru i izrezana na trakice, te sok

- 150 ml limončela, talijanski liker od limuna

- 250 g  mascarpone

- 300 ml slatkog vrhnja

- 175g spužvaste biskvitne kore isječene na veličine prsta ili piškote

- 350 ml skute od limuna, krema od limuna


Priprema:

U maloj tavi zagrijte šećer sa 90 ml vode na laganoj vatri. Dodajte trake limunove korice i nastavite kuhati 10 minuta, ili dok ne postane sirup. Upotrijebite cjedilo za uklanjanje korice sirupa i premještanje u rešetku za hlađenje.

Ulijte sirup u posudu i dodajte limunov sok i limoncello. Lagano promiješajte da se sjedini, a zatim ostavite sa strane.

U zasebnoj zdjeli lagano umutite mascarpone, slatko vrhnje i 2 žlice limunovog sirupa električnom pjenjačom da puste mekane vrhove.

Jedan po jedan umočite pola spužve prstima u limunov sirup i složite u podnožje zdjelice za sitnice. Prelijte polovicom limunske skutine, a zatim polovicom smjese mascarponea. Ponovite s preostalim spužvastim prstima, a zatim prelijte preostalom smjesom limunske skute i mascarponea. Raspršite trake korice limuna. Prebacite u hladnjak, dok ne budete spremni za posluživanje.

Uživajte u ovoj prekrasnoj poslastici!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar