Za predstojeće Uskršnje praznike oduševite prijatelje i obitelj ovom živahnom poslasticom kombinirajući svježu kremu s intenzivnim talijanskim likerom od limuna za puding a priprema se vrlo lako i brzo,za samo pola sata!
Potrebno:
- 250g šećera
- 2 limuna, korica u paru i izrezana na trakice, te sok
- 150 ml limončela, talijanski liker od limuna
- 250 g mascarpone
- 300 ml slatkog vrhnja
- 175g spužvaste biskvitne kore isječene na veličine prsta ili piškote
- 350 ml skute od limuna, krema od limuna
Priprema:
U maloj tavi zagrijte šećer sa 90 ml vode na laganoj vatri. Dodajte trake limunove korice i nastavite kuhati 10 minuta, ili dok ne postane sirup. Upotrijebite cjedilo za uklanjanje korice sirupa i premještanje u rešetku za hlađenje.
Ulijte sirup u posudu i dodajte limunov sok i limoncello. Lagano promiješajte da se sjedini, a zatim ostavite sa strane.
U zasebnoj zdjeli lagano umutite mascarpone, slatko vrhnje i 2 žlice limunovog sirupa električnom pjenjačom da puste mekane vrhove.
Jedan po jedan umočite pola spužve prstima u limunov sirup i složite u podnožje zdjelice za sitnice. Prelijte polovicom limunske skutine, a zatim polovicom smjese mascarponea. Ponovite s preostalim spužvastim prstima, a zatim prelijte preostalom smjesom limunske skute i mascarponea. Raspršite trake korice limuna. Prebacite u hladnjak, dok ne budete spremni za posluživanje.
Uživajte u ovoj prekrasnoj poslastici!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar