Potrebno:
- 125 gr putera
- 1 veliki čen belog luka
- 1/2 crvene paprike
- 1 limenka paradajza
- 750 gr narendane šargarepe,
- 6 jaja,
- 125 grama kozjeg sira,
- 1 krastavac,
- 3 mlada luka, so i biber
- 125 gr punomasnog mekog sira,
- 2-3 kašike peršunovog lista,
- 1/4 kašike sušene majčine dušice,
- jogurt
Priprema:
Stavite krastavce u cediljku, pospite ih solju i ostavite da stoje 20 minuta.
- 1 veliki čen belog luka
- 1/2 crvene paprike
- 1 limenka paradajza
- 750 gr narendane šargarepe,
- 6 jaja,
- 125 grama kozjeg sira,
- 1 krastavac,
- 3 mlada luka, so i biber
- 125 gr punomasnog mekog sira,
- 2-3 kašike peršunovog lista,
- 1/4 kašike sušene majčine dušice,
- jogurt
Priprema:
Stavite krastavce u cediljku, pospite ih solju i ostavite da stoje 20 minuta.
Premažite tepsiju puterom i obložite papirom za pečenje.
Zagrejte puter, dodajte pola količine belog luka, crvenu papriku i paradajz, pa lagano pržite 5 min. Dodajte šargarepu i lagano dinstajte 2 min, tj. dok ne omekša.
U smesu umešajte žumanca, so i biber po ukusu. U drugoj posudi od belanaca napravite čvrst sneg, a zatim umešajte u smesu sa šargarepom.
U smesu umešajte žumanca, so i biber po ukusu. U drugoj posudi od belanaca napravite čvrst sneg, a zatim umešajte u smesu sa šargarepom.
Sipajte u tepsiju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C. Pokrijte i pustite da se hladi.
Napravite nadev: isperite krastavce i osušite ih na mekom papiru. Prebacite ih u posudu i pomešajte sa kozjim sirom, mekim sirom, mladim lukom, belim lukom, peršunom, majčinom dušicom i biberom po ukusu. Ako je smesa previše gusta, umešajte 1-2 kašike jogurta. Izvadite rolat na list papira. Raširite nadev po rolatu. Savijte rolat, pokrijte i držite u frižideru 30 minuta. Isecite ga na kriške i poslužite.
Napravite nadev: isperite krastavce i osušite ih na mekom papiru. Prebacite ih u posudu i pomešajte sa kozjim sirom, mekim sirom, mladim lukom, belim lukom, peršunom, majčinom dušicom i biberom po ukusu. Ako je smesa previše gusta, umešajte 1-2 kašike jogurta. Izvadite rolat na list papira. Raširite nadev po rolatu. Savijte rolat, pokrijte i držite u frižideru 30 minuta. Isecite ga na kriške i poslužite.
Prijatnoo!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar