četvrtak, 25. ožujka 2021.

Uvrstite ovo jelo na vašu prazničnu trpezu i oduševite svoje najmilije - Pečeni losos na mediteranski način

 Evo još jedan fantastičan recept koji sam pronašla na stranicama tesco.com, jako ukusno jelo ,pola strana lososa - prelivena mješavinom biljnih krušnih mrvica punog okusa i poslužena sa žustrim kus-kusom od slanutka , ideji za uskrsni ručak za četvero.





Potrebno:

- 30g starog italijanskog hljeba, rastrgane na komade

- 4 sušene rajčice

- 8 maslina bez koštica

- 1 žlica kapara

- 25g parmezana, ribani

- 30g svježeg bosiljka, grubo nasjeckanog

- 30g svježeg peršina, grubo nasjeckanog

- 1 češanj češnjaka, zgnječen

- 1 limun, zestiran i sočen

- 500g lososa bez kostiju na pola strane

- 2 žlice pesto

- 15g pinjola

- 220g Tesco cherry rajčice piccolo

- 1 žlica maslinovog ulja

- 200g kus-kusa

- kockica pilećeg temeljca, izrađena do 300 ml

- 1 žlica maslinovog ulja

- 400g limenog slanutka, ocijeđeno

- 4 mladi luk, sitno narezan


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 6, 200 ° C, ventilator 180 ° C. Pleh obložite papirom za pečenje.

Italijanski hljeb, sušene rajčice, masline, kapare, parmezan, polovicu bosiljka i peršina, češnjak i koricu limuna stavite u procesor za kuhanje. Miksajte zajedno dok ne dobijete grube mrvice.

Položite losos na obloženi pleh, kožom okrenutom prema dolje. 

Pesto premažite po lososu  i žlicom premažite gotovu smjesu mrvica iz procesora. 

Lagano pritisnite rukama i raspršite po pinjolima. Stavite cherry rajčice oko lososa i pokapajte maslinovim uljem. Pecite 15 minuta , dok preljev od mrvica ne postane svjež, a rajčica ne pukne.

U međuvremenu stavite kus-kus u toplotnu posudu i prelijte pilećim temeljcem i maslinovim uljem. Pokrijte 5 minuta dok kus-kus ne upije sve zalihe. 

Kus-kus promješajte vilicom i umiješajte limunov sok, slanutak, mladi luk i rezervirano bilje. 

Losos, rajčicu i kus-kus poslužite vruće ili na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar