Evo još jedan fantastičan recept koji sam pronašla na stranicama tesco.com, jako ukusno jelo ,pola strana lososa - prelivena mješavinom biljnih krušnih mrvica punog okusa i poslužena sa žustrim kus-kusom od slanutka , ideji za uskrsni ručak za četvero.
Potrebno:
- 30g starog italijanskog hljeba, rastrgane na komade
- 4 sušene rajčice
- 8 maslina bez koštica
- 1 žlica kapara
- 25g parmezana, ribani
- 30g svježeg bosiljka, grubo nasjeckanog
- 30g svježeg peršina, grubo nasjeckanog
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 1 limun, zestiran i sočen
- 500g lososa bez kostiju na pola strane
- 2 žlice pesto
- 15g pinjola
- 220g Tesco cherry rajčice piccolo
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200g kus-kusa
- kockica pilećeg temeljca, izrađena do 300 ml
- 1 žlica maslinovog ulja
- 400g limenog slanutka, ocijeđeno
- 4 mladi luk, sitno narezan
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200 ° C, ventilator 180 ° C. Pleh obložite papirom za pečenje.
Italijanski hljeb, sušene rajčice, masline, kapare, parmezan, polovicu bosiljka i peršina, češnjak i koricu limuna stavite u procesor za kuhanje. Miksajte zajedno dok ne dobijete grube mrvice.
Položite losos na obloženi pleh, kožom okrenutom prema dolje.
Pesto premažite po lososu i žlicom premažite gotovu smjesu mrvica iz procesora.
Lagano pritisnite rukama i raspršite po pinjolima. Stavite cherry rajčice oko lososa i pokapajte maslinovim uljem. Pecite 15 minuta , dok preljev od mrvica ne postane svjež, a rajčica ne pukne.
U međuvremenu stavite kus-kus u toplotnu posudu i prelijte pilećim temeljcem i maslinovim uljem. Pokrijte 5 minuta dok kus-kus ne upije sve zalihe.
Kus-kus promješajte vilicom i umiješajte limunov sok, slanutak, mladi luk i rezervirano bilje.
Losos, rajčicu i kus-kus poslužite vruće ili na sobnoj temperaturi.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar