Ovo jednostavno varivo savršeno je za hladan, kišovit dan. Ne treba vam puno priprema, minimalno tridesetak minuta. Hrskavi luk dodaje hrskavu teksturu, koja se podudara s nježnim okusom korijandera i dobrim cijeđenjem limunovog soka.
Potrebno:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 crvena luka, 1 sitno narezana, 1 nasjeckana
- 2 mrkve, oguljene i narezane na kockice
- 2 češnja češnjaka, narezana
- pola žličice mljevene aleve paprike
- 400g kositrene sjeckane rajčice
- 2 x 400g limenki slanutka
- 1 kocka povrtnog temeljca, do 200 ml
- 2 vrećice kuhane smeđe riže
- 250g svježeg zelenila, stabljike odbačene, listovi narezani
125g prirodnog jogurta s malo masnoće, za posluživanje
1 limun, zestiran i izrezan na klinove za posluživanje
15g svježeg korijandera, nasjeckanog
Priprema:
Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri i pržite narezani luk s prstohvatom soli, uz često miješanje, 10-15 minuta dok ne postane hrskav i zlatan. Izvadite šupljikavom žlicom i ostavite sa strane da se ocijedi na kuhinjskom papiru.
Za to vrijeme zagrijte 1 žlicu ulja u loncu na srednje jakoj vatri, zatim dodajte nasjeckani luk i mrkvu i pržite 8-10 minuta dok ne počne omekšavati, a zatim umiješajte češnjak i mljevenu papriku. Pržite 1 min, a zatim dodajte rajčicu, slanutak i temeljac. Pirjajte 10 minuta ili dok se rajčica ne raskuha i umak lagano zgusne.
U međuvremenu skuhajte rižu kako je napisano na uputama s pakiranja.
Umiješajte zelje u varivo i kuhajte još 5-8 minuta dok zelje ne omekša.
Dobro začinite, a zatim poslužite s rižom. Na vrh stavite jogurt ili mileram, koricu limuna, hrskavi luk i korijander. Poslužite s kriškama limuna za cijeđenje.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar