petak, 12. ožujka 2021.

Začinjeno varivo od slanutka sa hrskavim lukom i krijanderom

 Ovo jednostavno varivo savršeno je za hladan, kišovit dan. Ne treba vam puno priprema, minimalno tridesetak minuta. Hrskavi luk dodaje hrskavu teksturu, koja se podudara s nježnim okusom korijandera i dobrim cijeđenjem limunovog soka.





Potrebno:

- 2 žlice maslinovog ulja

- 2 crvena luka, 1 sitno narezana, 1 nasjeckana

- 2 mrkve, oguljene i narezane na kockice

- 2 češnja češnjaka, narezana

- pola žličice mljevene aleve paprike

- 400g kositrene sjeckane rajčice

- 2 x 400g limenki slanutka

- 1 kocka povrtnog temeljca,  do 200 ml

- 2 vrećice kuhane smeđe riže

- 250g svježeg zelenila, stabljike odbačene, listovi narezani

125g prirodnog jogurta s malo masnoće, za posluživanje

1 limun, zestiran i izrezan na klinove za posluživanje

15g svježeg korijandera, nasjeckanog


Priprema:

Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri i pržite narezani luk s prstohvatom soli, uz često miješanje, 10-15 minuta dok ne postane hrskav i zlatan. Izvadite šupljikavom žlicom i ostavite sa strane da se ocijedi na kuhinjskom papiru.

Za to vrijeme zagrijte 1 žlicu ulja u loncu na srednje jakoj vatri, zatim dodajte nasjeckani luk i mrkvu i pržite 8-10 minuta dok ne počne omekšavati, a zatim umiješajte češnjak i mljevenu papriku. Pržite 1 min, a zatim dodajte rajčicu, slanutak i temeljac. Pirjajte 10 minuta ili dok se rajčica ne raskuha i umak lagano zgusne.

U međuvremenu skuhajte rižu kako je napisano na uputama s pakiranja.

Umiješajte zelje u varivo i kuhajte još 5-8 minuta dok zelje ne omekša. 

Dobro začinite, a zatim poslužite s rižom. Na vrh stavite jogurt ili mileram, koricu limuna, hrskavi luk i korijander. Poslužite s kriškama limuna  za cijeđenje.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar