petak, 12. ožujka 2021.

Varivo od govedine, leće i krumpira , savršen nedeljni ručak

 Ovo jelo je idealno za nedeljni ručak, potrebno vam je malo duže vremena da se kuha ali je rezultat jako jakooo ukusno varivo od govedine, leće i krompira.Ovaj je recept savršen za izradu u velikim serijama i zamrzavanje za kasnije korištenje.






Potrebno:

- 50 ml suncokretovog ulja

- 500g junetine za dinstanje, izrezano na komade 

- 500 ml goveđeg temeljca

- 2 velika krumpira, oguljena i izrezana na velike komade

- 100g sušene rajčice, ocijeđene

- 1 lovorov list

- 150g crvene leće, namočene u hladnoj vodi preko noći

- 400g sjeckane rajčice u konzervi

- sol, svježe mljeveni papar


Priprema:

Zagrijte suncokretovo ulje u velikoj tepsiji na teškoj osnovi na umjerenoj vatri. 

Začinite, a zatim pržite komade govedine, u serijama, ako je potrebno, dok sve ne postane zlatno smeđe boje. Izvadite i prebacite u cjedilo postavljeno iznad posude.

Smanjite vatru, a zatim dodajte komade krumpira i pustite da kuha 1-2 minute uz povremeno miješanje. 

Nakon dvije minute u jelo dodajte leću, nasjeckanu rajčicu, sušenu rajčicu, lovorov list i govedinu.

Dobro promiješajte, a zatim dodajte temeljac. Pustite da varivo zakuha, a zatim poklopite i smanjite na lagano kuhanje 60-70 minuta dok govedina ne omekša i leća omekša i ne skuha. 

Maknite s vatre i začinite sa začinima po vašem izbori i želji.

Žlicom stavljajte u pojedinačno posuđe za posluživanje od keramike.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com



Nema komentara:

Objavi komentar