Ovo jelo je idealno za nedeljni ručak, potrebno vam je malo duže vremena da se kuha ali je rezultat jako jakooo ukusno varivo od govedine, leće i krompira.Ovaj je recept savršen za izradu u velikim serijama i zamrzavanje za kasnije korištenje.
Potrebno:
- 50 ml suncokretovog ulja
- 500g junetine za dinstanje, izrezano na komade
- 500 ml goveđeg temeljca
- 2 velika krumpira, oguljena i izrezana na velike komade
- 100g sušene rajčice, ocijeđene
- 1 lovorov list
- 150g crvene leće, namočene u hladnoj vodi preko noći
- 400g sjeckane rajčice u konzervi
- sol, svježe mljeveni papar
Priprema:
Zagrijte suncokretovo ulje u velikoj tepsiji na teškoj osnovi na umjerenoj vatri.
Začinite, a zatim pržite komade govedine, u serijama, ako je potrebno, dok sve ne postane zlatno smeđe boje. Izvadite i prebacite u cjedilo postavljeno iznad posude.
Smanjite vatru, a zatim dodajte komade krumpira i pustite da kuha 1-2 minute uz povremeno miješanje.
Nakon dvije minute u jelo dodajte leću, nasjeckanu rajčicu, sušenu rajčicu, lovorov list i govedinu.
Dobro promiješajte, a zatim dodajte temeljac. Pustite da varivo zakuha, a zatim poklopite i smanjite na lagano kuhanje 60-70 minuta dok govedina ne omekša i leća omekša i ne skuha.
Maknite s vatre i začinite sa začinima po vašem izbori i želji.
Žlicom stavljajte u pojedinačno posuđe za posluživanje od keramike.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar