petak, 12. ožujka 2021.

Paprikaš od graška i krumpira s hrskavom salamom, jelo koje će vam biti omiljeno

 Ovo jelo će zasigurno vašoj obitelji biti omiljeno, fantastična kombinacija krompira i graška sa prženim kriškama salame daju poseban i neodoljiv šmek , zaista jamii...





Potrebno:

- 2 žlice maslinovog ulja

- 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana

- 3 štapića celera, na kockice

- 2 češnja češnjaka, na kockice

- 2 poriluka, narezana

- 4-5 grančica timijana

- 500g mladog krumpira, veliki prepolovljen

- 1 limun, zestiran i sočen

- 1 temeljna kocka sa smanjenom soli, napravljena do 600 ml

- 50g kriški salame (približno 5 kriški)

- 200g  smrznutog vrtnog graška

- 10g svježeg ravnog lista peršina, grubo nasjeckanog


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi na teškoj osnovi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, celer, češnjak, poriluk i majčinu dušicu; pržite 5-7 min dok povrće ne omekša.

Dodajte krumpir, limunov sok i koricu, te temeljac. Pirjajte 20-25 minuta dok se tekućina ne smanji za trećinu i dok krumpir ne omekša.

U međuvremenu zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte salamu i pržite 1 minutu sa svake strane: boja će potamniti i salama će postati hrskava. Izvadite i odložite na tanjur.

Umiješajte grašak u varivo, pustite da zavrije, pa dinstajte 3 minute. 

Maknite posudu s vatre i pospite  peršinom, dodajte začine po želji. 

Za posluživanje, punite u zdjelice i poredajte salamu na vrhu.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar