Ovo jelo će zasigurno vašoj obitelji biti omiljeno, fantastična kombinacija krompira i graška sa prženim kriškama salame daju poseban i neodoljiv šmek , zaista jamii...
Potrebno:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
- 3 štapića celera, na kockice
- 2 češnja češnjaka, na kockice
- 2 poriluka, narezana
- 4-5 grančica timijana
- 500g mladog krumpira, veliki prepolovljen
- 1 limun, zestiran i sočen
- 1 temeljna kocka sa smanjenom soli, napravljena do 600 ml
- 50g kriški salame (približno 5 kriški)
- 200g smrznutog vrtnog graška
- 10g svježeg ravnog lista peršina, grubo nasjeckanog
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi na teškoj osnovi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, celer, češnjak, poriluk i majčinu dušicu; pržite 5-7 min dok povrće ne omekša.
Dodajte krumpir, limunov sok i koricu, te temeljac. Pirjajte 20-25 minuta dok se tekućina ne smanji za trećinu i dok krumpir ne omekša.
U međuvremenu zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte salamu i pržite 1 minutu sa svake strane: boja će potamniti i salama će postati hrskava. Izvadite i odložite na tanjur.
Umiješajte grašak u varivo, pustite da zavrije, pa dinstajte 3 minute.
Maknite posudu s vatre i pospite peršinom, dodajte začine po želji.
Za posluživanje, punite u zdjelice i poredajte salamu na vrhu.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar