Ovaj jednostavan recept za gulaš od kobasica i graha spreman je za nešto više od 30 minuta, što ga čini savršenom obiteljskom večerom za užurbane radne dane kada žudite za udobnom hranom. Tako je jednostavno napraviti i proslaviti pečeni grah i što je još važno veoma povoljan za vaš budžet. Dodajte nježno proljetno zelje, senf i češnjak i poslužite s pireom od krumpira.
Potrebno:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 luka, sitno narezana
- 1 veliki češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 8 smrznutih svinjskih kobasica
- 400g kositrene sjeckane rajčice
- 2 žličice Dijon senfa
- 175 ml temeljca, može kocka od piletine ili povrća
- 420g pečenog graha iz limenke
- 100g proljetnog zelja, narezano, debele stabljike odbačene
- pire krumpir, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrijte pola ulja u loncu s poklopcem na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite 6 min. Umiješajte češnjak i pržite 2 minute. Prebacite na tanjur i ostavite sa strane.
Pojačajte vatru na srednje jaku, dodajte preostalo ulje i smrznute kobasice i kuhajte 5 minuta dok sve ne porumeni.
Luk i češnjak vratite u tavu s rajčicama i senfom. Dodajte temeljac, začinite paprom i kuhajte na umjerenoj vatri 10 minuta, dodajući grah nakon 5 minuta.
Umiješajte narezano proljetno zelje, pokrijte i kuhajte još 4-5 minuta dok se kobasice ne skuhaju i proljetno zelje ne omekša. Poslužite s pireom, ako želite.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar