Recept za ovo predjelo sam nedavno probala i zaista me iznenadilo i oduševilo jer je preukusno ,prepuno zdravih sastojaka i vlakana potrebnih za naše zdravlje, torta od tikvice je jednostavno jelo koje ćete htjeti stalno pripremati!
Potrebno:
- francuski hleb
- 4 jaja
- 250 g sira
- 500 g tikvica
- 50 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike svežeg začinskog bilja (list peršuna, mirođija, vlašac)
- 2 kašike prezle
- 2 paradajza
- 5 kašika maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Umutite jaja, posolite i pobiberite, pa u to umačite kriške hleba i njima obložite dno i stranice manje tepsije, prekrivene pek-papirom. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, oko pet minuta.
Na malo ulja propržite narendane tikvice – dok sok ne uvri, umešajte preostala umućena jaja, izgnječen sir i kačkavalj. Posolite, pobiberite po ukusu i sipajte preko polupečenog hleba.
Prekrijte kolutovima paradajza, pospite mešavinom prezli, iseckanog začinskog bilja i maslinovog ulja, posolite, pobiberite i vratite u rernu da se peče 40 minuta na 180 stepeni. Poslužite toplo.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar