petak, 12. ožujka 2021.

Napravite ovo preukusno jelo za samo pola sata i oduševite svoje ukućane - krompir punjen sa tri vrste sira

 Želite li jako ukusno predjelo ili jednostavno jelo koje će ukrasiti vašu trpezu, pripremite ovaj fantastični krompir punjen sa tri vrste sira, sigurno će vas oduševiti kao i vaše ukućane ili najavljene goste. Jako brzo i lako za pripremu a jednostavno preukusnooo...





Potrebno:

- 600 g krompira

- 80 g mladog sira

- 80 g gorgonzole

- 80 g kozjeg sira

- 1 kašika jabukovog sirćeta

- 1 kašika belog vina

- 30 g očišćenih pistaća

- zelena papričica, glavica zelene salate

- 1 dl maslinovog ulja, vezica začinskog bilja, so, biber


Priprema:
  

Krompire oljuštite, operite i kuvajte na pari otprilike 20 minuta pazeći da ostanu celi. U međuvremenu pripremite krem od sira.

Začinsko bilje očistite, operite, usitnite mikserom i pomešajte s kravljim sirom, dodajte sirće, posolite i pobiberite. 

Pistaće usitnite u mikseru, pomešajte s gorgonzolom, dodajte vino i malo bibera. 

Papričicu očistite od semenki i iseckajte, propržite na maslinovom ulju i sasvim malo vode, sklonite s vatre, dodajte kozji sir, malo bibera i dobro izmešajte.

Salatu operite. Krompir sklonite s vatre, pustite da se malo ohladi i pažljivo izdubite sredinu.

Ćetiri krompira napunite masom od gorgonzole, 4 od kravljeg sira, a 4 kozjim sirom. 

Složite krompir na tanjir za posluženje, ukrasite listovima salate i začinite s malo maslinovog ulja.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar