Želite li jako ukusno predjelo ili jednostavno jelo koje će ukrasiti vašu trpezu, pripremite ovaj fantastični krompir punjen sa tri vrste sira, sigurno će vas oduševiti kao i vaše ukućane ili najavljene goste. Jako brzo i lako za pripremu a jednostavno preukusnooo...
Potrebno:
- 600 g krompira
- 80 g mladog sira
- 80 g gorgonzole
- 80 g kozjeg sira
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika belog vina
- 30 g očišćenih pistaća
- zelena papričica, glavica zelene salate
- 1 dl maslinovog ulja, vezica začinskog bilja, so, biber
Priprema:
Krompire oljuštite, operite i kuvajte na pari otprilike 20 minuta pazeći da ostanu celi. U međuvremenu pripremite krem od sira.
Začinsko bilje očistite, operite, usitnite mikserom i pomešajte s kravljim sirom, dodajte sirće, posolite i pobiberite.
Pistaće usitnite u mikseru, pomešajte s gorgonzolom, dodajte vino i malo bibera.
Papričicu očistite od semenki i iseckajte, propržite na maslinovom ulju i sasvim malo vode, sklonite s vatre, dodajte kozji sir, malo bibera i dobro izmešajte.
Salatu operite. Krompir sklonite s vatre, pustite da se malo ohladi i pažljivo izdubite sredinu.
Ćetiri krompira napunite masom od gorgonzole, 4 od kravljeg sira, a 4 kozjim sirom.
Složite krompir na tanjir za posluženje, ukrasite listovima salate i začinite s malo maslinovog ulja.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar