Ovaj recept je zdravija i malo pikantnija alternativa standardnom i tradiconalnom hamburgeru od govedine i jakoo ukusno a k tome posluženo uz savršeno hrskavi batat i mladi špinat a pikantna harisa daje dodatni šmek i čini vaš hamburger prosto preukusnim...
Potrebno:
- 1 kg batata,slatkog krumpira, ogujen i narezan na pomfrit prutiće - 1 1⁄2 žlice biljnog ulja - 2 crvena luka, sitno narezana na kockice - 2 češnja češnjaka, zgnječena - 50g kus-kusa od cjelovite žitarice - 500g 7% masnog mesa od puretine - 2 žlice paste od harisse - 227g kriški ananasa u prirodnom soku iz limenke - 15g svježe metvice, sjeckani listovi - 1 crveni čili, uklonjenih sjemenki i sitno narezan na kockice - 1 limeta, sok - 50g mladog špinata
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200 ° C, ventilator 180 ° C.
Pomfrit od batata podijelite između 2 tepsije. Prelijte s ½ žlice ulja i rasporedite krumpiriće. Pecite 25-30 min, okrećući do pola, dok ne postane hrskava.
U međuvremenu zagrijte ½ žlice ulja u tavi koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri i pržite tri četvrtine luka 8 minuta. Dodajte češnjak i pržite 1 min. Pržen luk izvadite u posudu i ostavite da se malo ohladi.
Kus-kus stavite u vruću posudu i dodajte 100 ml kipuće vode, zatim pokrijte tanjurom i ostavite sa strane 6-8 minuta dok se sva voda ne upije.
Stavite mljeveno meso, kus-kus, omekšani luk i harissu u veliku zdjelu.
Čistim rukama dobro promiješajte, a zatim oblikujte 4 pljeskavice.
Zagrijte ½ žlice ulja na tavi i pržite pljeskavice na umjerenoj vatri 5 minuta sa svake strane dok kuhaju i ne postanu zlatne.
Ocijedite ananas, rezervirajući 1 žlicu soka.
Nasjeckajte ananas i pomiješajte s mentom, čilijem, preostalim lukom, rezerviranim sokom i sokom limete.
Poslužite s pljeskavicama, pomfritom i špinatom.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar