Pitate se kako napraviti ukusan đuveč kako bi imali za promjenu jelo koje se jede kašikom, prepuno povrća i zdravih sastojaka, evo recept koji će uvijek uspjeti!
Potrebno:
- 3 glavice crnog luka
- meso (juneće, svinjsko)
- 3 šargarepe
- 2 paprike
- paradajz pire
- šaka boranije
- šaka graška
- 1 manja šolja pirinča
- ulje, so, vegeta, biber
Priprema:
Pripremljeno meso (juneće ili svinjsko, a može i pomešano) iseći na kockice, a luk iseći na režnjeve, pa zatim staviti da se sve zajedno proprži na ulju.
Kada je luk gotov dodati na kolutove iseckanu šargarepu, dve sveže paprike isečene na kocke, 2-3 kašike pirea od paradajza ili dva sveža oljuštena, očišćena i na sitne kockice isečena paradajza. U sve to dodati boraniju, grašak, i na kraju dodati pirinač.
Sve zajedno sjediniti, naliti supom da ogrezne i ostaviti da se ispeče u rerni. Po želji dodati začine, vegetu, so biber.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca,foto:hr.wikipedia.org
Nema komentara:
Objavi komentar