četvrtak, 22. travnja 2021.

Neka vaša kuhinja zamiriše finim i preukusnim đuvečom koji ćete voliti

 Pitate se kako napraviti ukusan đuveč kako bi imali za promjenu jelo koje se jede kašikom, prepuno povrća i zdravih sastojaka, evo recept koji će uvijek uspjeti!






Potrebno:

- 3 glavice crnog luka

- meso (juneće, svinjsko)

- 3 šargarepe

- 2 paprike

- paradajz pire

- šaka boranije

- šaka graška

- 1 manja šolja pirinča

- ulje, so, vegeta, biber


Priprema:

Pripremljeno meso (juneće ili svinjsko, a može i pomešano) iseći na kockice, a luk iseći na režnjeve, pa zatim staviti da se sve zajedno proprži na ulju.

Kada je luk gotov dodati na kolutove iseckanu šargarepu, dve sveže paprike isečene na kocke, 2-3 kašike pirea od paradajza ili dva sveža oljuštena, očišćena i na sitne kockice isečena paradajza. U sve to dodati boraniju, grašak, i na kraju dodati pirinač.

Sve zajedno sjediniti, naliti supom da ogrezne i ostaviti da se ispeče u rerni. Po želji dodati začine, vegetu, so biber.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca,foto:hr.wikipedia.org

Nema komentara:

Objavi komentar