Za nadolazeće blagdane predlažem da napravite ove fantastične brownie jer ovi čokoladni browniji izuzetno su bogati i u njima se najbolje uživa kao poslastica.Jako lagani za pripremu a jednostavno uživanje u svakom zalogaju!
Potrebno:
- 2 pakiranja od 100g Tesco Finest 43% peruanska mliječna čokolada, sitno nasjeckana
- 2 pakiranja od 100g Tesco Finest švicarska bijela čokolada sa sjemenkama vanilije, sitno nasjeckana
- 250g neslanog maslaca
- 300g šećera
- 4 velika jaja
- 75g običnog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 50g kakaa u prahu
- Sol, prstohvat
- 200g laganog mekog sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plinsku oznaku 4, 180 ° C, ventilator 160 ° C. Obložite kvadratni lim veličine 23 cm (9 inča) neprianjajućim papirom za pečenje.
Otopite mliječnu čokoladu u posudi postavljenoj na tavi s kipućom vodom. Maknite s vatre. U zasebnoj posudi otopite bijelu čokoladu na isti način.
Električnom pjenjačom istucite maslac i šećer. Dodajte 3 jaja, jedno po jedno, tukući nakon svakog. Umutiti 3-4 minute.
Velikom žlicom otopljenu mliječnu čokoladu savijte u smjesu maslaca. Dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao u prahu i sol.
Otopljenoj bijeloj čokoladi dodajte krem sir i preostalo jaje. Umutite na maloj brzini dok ne postane glatko.
U lim ulijte polovicu mješavine mliječne čokolade; žlicom preko naizmjenično nanosite slojeva svake smjese. Okrećite nož ili ražanj kroz smjesu kako biste stvorili mramorni efekt.
Prebacite u pećnicu i pecite 45 minuta dok se gotovo ne stegne (sredina treba imati lagano klimavanje). Ostavite da se hladi najmanje 1 sat prije rezanja .
I to je to, uživajte u svojim mramornim preukusnim brownijima.
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar