Napravite ovaj lagani recept s pilećim traybakeom i poslužite s kremastom kašom za jednostavnu ugodnu hranu. Brokula se peče uz pileća bedra u ljepljivoj glazuri od meda i limuna dok se povrće tek počne ugljičiti, a piletina karamelizira.Veličanstvena kombinacija okusa koja će vam se sigurno dopasti jer je zaista jamiii...
Potrebno:
- 4 žlice meda
- 1 limun, zestiran i sočen
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1kg pilećih butina
- 1 brokula narezana na cvjetove
- 4 krumpira za pečenje, ogulite i narežite na male komade
- 50 ml vrhnja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200 ° C, ventilator 180 ° C.
Umutite med, koricu limuna i sok te maslinovo ulje zajedno s malo začina, a zatim prelijte pileće butine u posudu za pečenje ili pleh.
Raspršite brokulu u i oko piletine, premazujući malo umaka.
Pecite u zagrijanoj pećnici 40-45 min, povremeno podlijevajući, dok umak ne postane ljepljiv i ne reducira, a piletina ne postane zlatna i glazirana.
U međuvremenu kuhajte krumpir u kipućoj vodi 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite, a zatim dobro izgnječite s malo začina i vrhnjem. Poslužite uz ljepljivu piletinu i brokulu.
Dobar tek u ovom izvrsnom jelu!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar