četvrtak, 29. travnja 2021.

Pripremite finu zapečenu piletinu sa brokulama u glazuri od meda i limuna, veličanstvena kombinacija koja vas oduševi

 Napravite  ovaj lagani recept s pilećim traybakeom i poslužite s kremastom kašom za jednostavnu ugodnu hranu. Brokula se peče uz pileća bedra u ljepljivoj glazuri od meda i limuna dok se povrće tek počne ugljičiti, a piletina karamelizira.Veličanstvena kombinacija okusa koja će vam se sigurno dopasti jer je zaista jamiii...





Potrebno:

- 4 žlice meda

- 1 limun, zestiran i sočen

- 1 žlica maslinovog ulja

- 1kg pilećih butina

- 1 brokula narezana na cvjetove

- 4 krumpira za pečenje, ogulite i narežite na male komade

- 50 ml vrhnja


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 6, 200 ° C, ventilator 180 ° C. 

Umutite med, koricu limuna i sok te maslinovo ulje zajedno s malo začina, a zatim prelijte pileće butine u posudu za pečenje ili pleh. 

Raspršite brokulu u i oko piletine, premazujući malo umaka. 

Pecite u zagrijanoj pećnici  40-45 min, povremeno podlijevajući, dok umak ne postane ljepljiv i ne reducira, a piletina ne postane zlatna i glazirana.

U međuvremenu kuhajte krumpir u kipućoj vodi 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite, a zatim dobro izgnječite s malo začina i vrhnjem. Poslužite uz ljepljivu piletinu i brokulu.

Dobar tek u ovom izvrsnom jelu!

Izvor:tesco.com


Nema komentara:

Objavi komentar