petak, 7. svibnja 2021.

Jako ukusna piletina sa blitvom i maslinama, sigurno će vam se dopasti

 Ukoliko ste ljubitelj piletine i to je vaš izbor broj 1, evo jedan jako ukusan recept koji sam nedavno pronašla i zaista me oduševio a uz to je prepun jako zdravih sastojaka kao što su masline, blitva i krompir, probajte sigurno će vam se dopasti....





Potrebno:

- 1,4 kg piletine ili cijelo pile

- 100 g slanine

- 400 g krompira

- 500 g blitve

- 2 glavice crnog luka

- 2 čena belog luka

- pola veze lista peršuna

- 100 g crnih maslina

- 1 dl suvog belog vina

- 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.


Priprema:

Pile očistite, isecite na komade i posolite. Slaninu spustite na minut u ključalu vodu, pa ocedite.

U tiganju na dve kašike zagrejanog maslinovog ulja pržite luk i slaninu pet minuta. Dodajte piletinu i propržite je sa svih strana, zatim nalijte vino, stavite peršun (ili neko drugo začinsko bilje po ukusu) i izgnječen beli luk. Poklopite i ostavite da se kuva pola sata.

Blitvu operite i stavite u ključalu vodu tri minuta, pa preručite u cediljku da se dobro ocedi. 

U zasebnoj šerpi kuvajte 15 minuta oljušten krompir u slanoj vodi, pa ga izvadite i isecite na krupnije komade. Zatim ga propržite na preostalom maslinovom ulju, dodajte blitvu i masline i dinstajte još 15 minuta. 

Meso poslužite s prilogom dok je toplo.

Prijatno!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar