Ukoliko ste ljubitelj piletine i to je vaš izbor broj 1, evo jedan jako ukusan recept koji sam nedavno pronašla i zaista me oduševio a uz to je prepun jako zdravih sastojaka kao što su masline, blitva i krompir, probajte sigurno će vam se dopasti....
Potrebno:
- 1,4 kg piletine ili cijelo pile
- 100 g slanine
- 400 g krompira
- 500 g blitve
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola veze lista peršuna
- 100 g crnih maslina
- 1 dl suvog belog vina
- 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Priprema:
Pile očistite, isecite na komade i posolite. Slaninu spustite na minut u ključalu vodu, pa ocedite.
U tiganju na dve kašike zagrejanog maslinovog ulja pržite luk i slaninu pet minuta. Dodajte piletinu i propržite je sa svih strana, zatim nalijte vino, stavite peršun (ili neko drugo začinsko bilje po ukusu) i izgnječen beli luk. Poklopite i ostavite da se kuva pola sata.
Blitvu operite i stavite u ključalu vodu tri minuta, pa preručite u cediljku da se dobro ocedi.
U zasebnoj šerpi kuvajte 15 minuta oljušten krompir u slanoj vodi, pa ga izvadite i isecite na krupnije komade. Zatim ga propržite na preostalom maslinovom ulju, dodajte blitvu i masline i dinstajte još 15 minuta.
Meso poslužite s prilogom dok je toplo.
Prijatno!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar