petak, 7. svibnja 2021.

Jakoo ukusni Paprikaš od piletine, choriza i krumpira

 Ovaj jednostavan recept za pileći paprikaš nadahnut je sunčanim okusima Španjolske, s začinjenim chorizom, dimljenom paprikom i slatkom paprikom. Savršeno za zagrijavanje u prohladnu večer, ovo krepko jelo zasigurno će zadovoljiti cijelu obitelj.





Potrebno:

- 1 žlica maslinovog ulja

- 2 srednje crvena luka, narezana

- 4 pileća prsa bez kože, bez kostiju, izrezana na komade od 3 cm

- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

- 200g chorizo, narezano na ploške od 1 cm

- 2 crvene ili žute paprike, uklonjene sjemenkama i izrezane na komade od 3 cm

- 400g kositrene sjeckane rajčice

- 400g limenog slanutka, ocijeđeno i isprano

- 500g novog ili dječjeg krumpira, izrezanog na komade od 3 cm

- ½ žličice paprike

- 400 ml povrtnog temeljca

- 5 žlica ravnog lista peršina, grubo nasjeckanog

- hrskavi kruh, za posluživanje (po želji)


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj loncu s teškim dnom i pržite luk na srednje jakoj vatri 4-5 minuta dok ne omekša, povremeno miješajući. Dodajte piletinu i češnjak te kuhajte 5 minuta dok piletina ne izgubi ružičastu boju.

Dodajte chorizo ​​i papriku, te kuhajte 1 min. Umiješajte rajčice, slanutak, krumpir, papriku i temeljac, vodeći računa da krumpir bude u potpunosti prekriven tekućinom.

Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte, djelomično pokriveno, 25-30 minuta ili dok piletina ne bude kuhana, povremeno miješajući. Začinite po ukusu i promiješajte kroz većinu nasjeckanog peršina. Paprikaš poslužite s preostalim peršinom posutim preko ukrasa i malo hrskavog kruha, ako vam se sviđa.

Savjet: Obavezno koristite chorizo ​​za kuhanje za ovaj recept, a za malo jači okus rajčice dodajte 1 žlicu pire od rajčice s chorizom i paprikom.

Izvor:tesco.com


Ovo se varivo može pripremiti i jedan dan unaprijed - okus će mu biti još bolji kako se okusi razvijaju. Ostavite kuhano varivo da se potpuno ohladi, a zatim rashladite u hladnjaku dok ne zatreba. Za podgrijavanje i posluživanje, stavljajte u lonac na umjerenu vatru uz povremeno miješanje dok se ne zagrije.

Nema komentara:

Objavi komentar