Ovaj jednostavan recept za pileći paprikaš nadahnut je sunčanim okusima Španjolske, s začinjenim chorizom, dimljenom paprikom i slatkom paprikom. Savršeno za zagrijavanje u prohladnu večer, ovo krepko jelo zasigurno će zadovoljiti cijelu obitelj.
Potrebno:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 srednje crvena luka, narezana
- 4 pileća prsa bez kože, bez kostiju, izrezana na komade od 3 cm
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 200g chorizo, narezano na ploške od 1 cm
- 2 crvene ili žute paprike, uklonjene sjemenkama i izrezane na komade od 3 cm
- 400g kositrene sjeckane rajčice
- 400g limenog slanutka, ocijeđeno i isprano
- 500g novog ili dječjeg krumpira, izrezanog na komade od 3 cm
- ½ žličice paprike
- 400 ml povrtnog temeljca
- 5 žlica ravnog lista peršina, grubo nasjeckanog
- hrskavi kruh, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj loncu s teškim dnom i pržite luk na srednje jakoj vatri 4-5 minuta dok ne omekša, povremeno miješajući. Dodajte piletinu i češnjak te kuhajte 5 minuta dok piletina ne izgubi ružičastu boju.
Dodajte chorizo i papriku, te kuhajte 1 min. Umiješajte rajčice, slanutak, krumpir, papriku i temeljac, vodeći računa da krumpir bude u potpunosti prekriven tekućinom.
Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte, djelomično pokriveno, 25-30 minuta ili dok piletina ne bude kuhana, povremeno miješajući. Začinite po ukusu i promiješajte kroz većinu nasjeckanog peršina. Paprikaš poslužite s preostalim peršinom posutim preko ukrasa i malo hrskavog kruha, ako vam se sviđa.
Savjet: Obavezno koristite chorizo za kuhanje za ovaj recept, a za malo jači okus rajčice dodajte 1 žlicu pire od rajčice s chorizom i paprikom.
Izvor:tesco.com
Ovo se varivo može pripremiti i jedan dan unaprijed - okus će mu biti još bolji kako se okusi razvijaju. Ostavite kuhano varivo da se potpuno ohladi, a zatim rashladite u hladnjaku dok ne zatreba. Za podgrijavanje i posluživanje, stavljajte u lonac na umjerenu vatru uz povremeno miješanje dok se ne zagrije.
Nema komentara:
Objavi komentar