subota, 8. svibnja 2021.

20 minutna Frittata od graška i krumpira koje možete jesti i sutradan

 Za ovo jakoo ukusno jelo potrebno vam je samo dvadesetak minuta, suptilni okusi ove frittate od graška i krumpira  izvrsno djeluje toplo, uz salatu ali isto tako je ukusno ako se jede hladno za ručak sljedeći dan.




Potrebno:

- 3 žlice maslinovog ulja

- 1 crveni luk, narezan

- limenka od 567g  mladog krumpira u vodi, ocijedite i narežite na ploške debljine 5 mm

- 200g smrznutog graška

- 6 velikih jaja

- 75 g sira sa salatom sa smanjenom masnoćom, izmrvljeno

- ½ žlica octa od bijelog vina

- 1 okrugla zelena salata, lišće odvojeno i poderano na komade veličine zalogaja

- ½ krastavac, uzdužno prepolovljen i narezan


Priprema:

Zagrijte 1 žlicu ulja na srednjoj temperaturi u vatrostalnoj tavici veličine oko 20 cm. Pržite luk na srednje jakoj vatri 8 minuta dok ne postane mekan i lagano zlatan. Zagrijte roštilj do visoke temperature.

Dodajte krumpir u tavu, umiješajte grašak i kuhajte 2-3 minute uz često miješanje dok grašak ne postane svijetlo zelen i odmrznut.

Umutite jaja u vrč. Ulijte u posudu da pokrijete povrće, uskovitlajući se kako biste premazali dno posude. Nakon što se baza stvrdnula (oko 3 minute), pospite sa izmrvljenim sirom i premjestite na roštilj. 

Roštiljajte 4-5 minuta dok se ne stegne i nema vidljivog tekućeg jaja, ali ipak malo neka ostane mekanije u sredini.

U međuvremenu umutite ocat s 2 žlice ulja u velikoj posudia zatim prelijete preko zelene salate i krastavaca te izmiješajte kako bi se sve sjedinilo. . Poslužite uz isječene komade tople fritaje.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar