Pakiran s azijskim začinima i svježim čilijem, ovaj indonezijski curry savršen je za ugodnu jesensku noć. Rendang curry pasta duboko je aromatična, napravljena od čilija, limunske trave i đumbira, a izvrsno se slaže i s mesom i ribom. Za novog obiteljskog favorita promiješajte kremasto kokosovo mlijeko, krupno povrće i nježna pureća prsa te poslužite s rižom i zelenilom prelivenim korijanderom.
Potrebno:
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 crveni luk, sitno narezan
- 1 mali patlidžan, izrezan na komade od 1 cm
- 3 žlice rendang curry paste iz staklenke (ili pogledajte savjet, dolje)
- 300 ml laganog kokosovog mlijeka
- 1 žličica mekog svijetlosmeđeg šećera
- 2 žličice tamarija
- 400g pakiranja fileta purećih prsa, izrezanih na komade od 2,5 cm
- 220g boranije, obrezane
- 250g riže basmati, kuhano prema uputama sa pakiranja, za posluživanje
- 1 crveni čili, sitno narezan
- 10g svježeg korijandera, grubo nasjeckanog
Priprema:
Zagrijte ulje na velikoj tavi s poklopcem na srednje jakoj vatri i dodajte luk i patlidžan. Poklopiti i kuhati 8-10 min dok ne omekša.
Dodajte curry pastu i pržite nepokriveno 3 minute. Umiješajte kokosovo mlijeko, 100 ml vode, šećer i tamari. Prokuhajte, a zatim smanjite vatru i pustite da krčka 10 minuta dok se malo ne zgusne.
Dodajte puretinu i dinstajte 8-10 min dok se kuha i umak zgusne.
Za to vrijeme kuhajte boraniju 6-8 minuta dok ne omekša; ocijedite.
Podijelite rižu između 4 tanjura, žlicom prenesite curry i poslužite s boranijom. Pospite preko currya narezane komadiće čilija i korijandera.
Savjet: Za curry pastu za rendang napravite jednostavno: izmiksajte 1 luk s 3 češnja češnjaka, 25 g đumbira, 1 crvenim čilijem, ½ žličice mljevenog kima, ½ žličice kurkume i 1 žličicom mljevenog korijandera.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar