petak, 28. svibnja 2021.

30 minutna savršena meksička pita sa puretinom

 Ovaj recept nadahnut Meksikom omogućuje vam kreativnost s kuhanom puretinom. Spreman za samo 30 minuta, savršen je, jednostavan obiteljski obrok za pripremu. Punjenje od puretine prepuno je zagrijavajućih začina, a nadasve jednostavan preljev od tortilje je hrskav, sirast i ukusan. Za svježi završetak prelijte nasjeckanim avokadom, čilijem i korijanderom.





Potrebno:

- 2 žlice maslinovog ulja

- 2 crvena luka, sitno narezana

- 2 crvene paprike, sitno narezane

- 2 rajčice, sitno nasjeckane

- 3 žlice kaše od rajčice

- 2 žličice mljevenog kima

- 1 ½ žličice dimljene paprike, plus dodatak za ukrašavanje

- 1 žličica zdrobljenog čilija

- 1 žličica mljevenog korijandera

- 300g kuhanog purećeg mesa, tamno meso usitnjeno i bijelo meso sitno nasjeckano

- 400g limenog crnog graha, ocijeđeno i isprano

- ½ limeta, sok

- 100g malo posoljenog čipsa od tortilje

- 100g ribane mozzarelle


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodajte luk i papriku i pržite 6-8 min dok ne porumeni.

Dodajte rajčicu, pire od rajčice i začine te začinite. Ulijte 200 ml vruće vode i sve zajedno dobro promiješajte. Pustite da krčka i kuhajte uz povremeno miješanje 2-3 minute dok se rajčica ne omekša.

Dodajte puretinu, crni grah i sok od limete. Pomiješajte i maknite posudu s vatre.

Zagrijte roštilj na visoku temperaturu. Smjesu puretine prevrnite u posudu za pečenje. Tortilje izlomite na komade i razbacite po smjesi, a zatim pospite po ribanoj mozzarelli. Roštiljajte 3-4 minute dok se sir ne otopi, a tortilje lagano postanu zlatne.

Prelijte avokadom, čilijem i korijanderom (ako koristite), dodajte kiselo vrhnje i završite s prstohvatom dimljene paprike.

Savjet: Naribanu mocarelu možete zamijeniti za cheddar sir, a smanjiti količinu čilija ako biste više voljeli pitu malo manje začinjenu.Dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar