Ovaj recept nadahnut Meksikom omogućuje vam kreativnost s kuhanom puretinom. Spreman za samo 30 minuta, savršen je, jednostavan obiteljski obrok za pripremu. Punjenje od puretine prepuno je zagrijavajućih začina, a nadasve jednostavan preljev od tortilje je hrskav, sirast i ukusan. Za svježi završetak prelijte nasjeckanim avokadom, čilijem i korijanderom.
Potrebno:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 crvena luka, sitno narezana
- 2 crvene paprike, sitno narezane
- 2 rajčice, sitno nasjeckane
- 3 žlice kaše od rajčice
- 2 žličice mljevenog kima
- 1 ½ žličice dimljene paprike, plus dodatak za ukrašavanje
- 1 žličica zdrobljenog čilija
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 300g kuhanog purećeg mesa, tamno meso usitnjeno i bijelo meso sitno nasjeckano
- 400g limenog crnog graha, ocijeđeno i isprano
- ½ limeta, sok
- 100g malo posoljenog čipsa od tortilje
- 100g ribane mozzarelle
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodajte luk i papriku i pržite 6-8 min dok ne porumeni.
Dodajte rajčicu, pire od rajčice i začine te začinite. Ulijte 200 ml vruće vode i sve zajedno dobro promiješajte. Pustite da krčka i kuhajte uz povremeno miješanje 2-3 minute dok se rajčica ne omekša.
Dodajte puretinu, crni grah i sok od limete. Pomiješajte i maknite posudu s vatre.
Zagrijte roštilj na visoku temperaturu. Smjesu puretine prevrnite u posudu za pečenje. Tortilje izlomite na komade i razbacite po smjesi, a zatim pospite po ribanoj mozzarelli. Roštiljajte 3-4 minute dok se sir ne otopi, a tortilje lagano postanu zlatne.
Prelijte avokadom, čilijem i korijanderom (ako koristite), dodajte kiselo vrhnje i završite s prstohvatom dimljene paprike.
Savjet: Naribanu mocarelu možete zamijeniti za cheddar sir, a smanjiti količinu čilija ako biste više voljeli pitu malo manje začinjenu.Dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar