Jedna od najboljih pilećih salata sa tjesteninom naročito ako ste ljubitelj začinjenih pikantnih jela! Ova salata od tjestenine bez muke, a opet prepuna okusa, puna je bogato začinjene piletine, hrskavog povrća i završena mirisnim preljevom od ulja bosiljka
Potrebno:
2 pileća prsa bez kože
1 žlica kajenske paprike
1 žlica sjemenki komorača, mljevenih
300 g tjestenine
½ krastavca, oguljeno, uklonjeno sjemenke i tanko narezano
150 g baby plum rajčica prepolovljenih
2 štapića celera narezana na tanke ploške
2 žlice kapara
1 čili papričica sitno nasjeckana
ruka puna bosiljka, listovi isjeckani
2 žlice peršina, grubo nasjeckanog
5 žlica ulja bosiljka
Korica i sok od 1 limuna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190C/plin 5. Pomiješajte papriku i komorač sa 1 žlicom ulja od bosiljka, dodajte piletinu u mješavinu začina, lagano zamotajte u foliju i pecite u pećnici 15-20 minuta ili dok se piletina ne skuha kroz, bez ružičaste boje kada se razreže.
U međuvremenu u velikoj posudi sa slanom vodom skuhajte fusilli tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite, ulijte 1 žlicu ulja bosiljka i ostavite da se ohladi. Preostalo ulje od bosiljka umutite s limunovim sokom, soli i paprom. Prelijte preko tjestenine.
Krastavac prepolovite po dužini i žličicom izdubite sjemenke, zatim narežite na debele ploške i dodajte tjestenini zajedno s rajčicama, celerom, kaparima, bosiljkom i peršinom. Kuhanu piletinu natrgajte i dodajte u salatu od tjestenine. Lagano pomiješajte sve sastojke, pazeći da je sve dobro premazano dresingom i poslužite.
I to je to, vaš savršen obrok je spreman, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar