utorak, 18. siječnja 2022.

20 minutna Pikantna salata od piletine s tjesteninom

Jedna od najboljih pilećih salata sa tjesteninom naročito ako ste ljubitelj začinjenih pikantnih  jela! Ova salata od tjestenine bez muke, a opet prepuna okusa, puna je bogato začinjene piletine, hrskavog povrća i završena mirisnim preljevom od ulja bosiljka






Potrebno:

 2 pileća prsa bez kože

1 žlica kajenske paprike

1 žlica sjemenki komorača, mljevenih

300 g tjestenine

½ krastavca, oguljeno, uklonjeno sjemenke i tanko narezano

150 g baby plum rajčica prepolovljenih

2 štapića celera narezana na tanke ploške

2 žlice kapara

1 čili papričica sitno nasjeckana

ruka puna bosiljka, listovi isjeckani

2 žlice peršina, grubo nasjeckanog

5 žlica ulja bosiljka

Korica i sok od 1 limuna


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190C/plin 5. Pomiješajte papriku i komorač sa 1 žlicom ulja od bosiljka, dodajte piletinu u mješavinu začina, lagano zamotajte u foliju i pecite u pećnici 15-20 minuta ili dok se piletina ne skuha kroz, bez ružičaste boje kada se razreže.

U međuvremenu u velikoj posudi sa slanom vodom skuhajte fusilli tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite, ulijte 1 žlicu ulja bosiljka i ostavite da se ohladi. Preostalo ulje od bosiljka umutite s limunovim sokom, soli i paprom. Prelijte preko tjestenine.

Krastavac prepolovite po dužini i žličicom izdubite sjemenke, zatim narežite na debele ploške i dodajte tjestenini zajedno s rajčicama, celerom, kaparima, bosiljkom i peršinom. Kuhanu piletinu natrgajte i dodajte u salatu od tjestenine. Lagano pomiješajte sve sastojke, pazeći da je sve dobro premazano dresingom i poslužite.

I to je to, vaš savršen obrok je spreman, dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar