srijeda, 5. siječnja 2022.

Neka vaš današnji ručak bude baš ovaj, fini kremasti karfiol

 Jedan jako ukusan i jednostavan recept i ideja za vaš ručak, fini karfiol u kremastom umaku moj je današnji izbor koji sam pronašla na stranicama Azra magazina, srdačno vam preporučujem jer je zaista jakoo ukusan!





Potrebno:

- 2 manja karfiola

- 100 g maslaca

- 60 g brašna

- 700 ml mlijeka

- 1 kašičica soli

- ½ kašičice bibera

- 250 g naribanog čedara

- 150 g mozzarelle

- svježi vlasac


Priprema:

Napunite veliku posudu vodom, posolite je i pričekajte da proključa. Dodajte cvjetove karfiole pa kuhajte pet do sedam minuta, dok malo ne omekšaju. 

U tavi otopite maslac pa dodajte brašno i miješajte minutu, dvije na laganoj vatri. Kad poprimi zlatnu boju, ulijte mlijeko pa kuhajte nekoliko minuta. 

Dodajte sol i biber, miješajte i pričekajte da se malo zgusne. Maknite vatru s umaka pa umiješati naribani sir. 

Dobro promiješajte kako bi se otopio. Ocijeđeni karfiol se miješa s pripremljenim umakom. 

Po potrebi dodatno začinite soli i biberom te nasjeckanim vlascem.

I to je to, tako fino i kremasto da je pravi užitak, dobar tek!


Izvor:Azra magazin

Nema komentara:

Objavi komentar