utorak, 18. siječnja 2022.

Sve iz jedne tave - jednostavan recept za piletinu s kremastim umakom od gljiva

 Ovaj jednostavan recept za piletinu s kremastim umakom od gljiva ukusan je večernji obrok koji se može pripremiti i skuhati za manje od 45 minuta. Zapržite obje pileće strane na maslacu i češnjaku, a zatim prelijte bogatim i kremastim umakom od gljiva i poslužite s basmatijem i divljom rižom za rustikalnu, zagrijanu večeru.




Potrebno:

15 g  suhih divljih gljiva

1 žlica maslinovog ulja

15 g maslaca

4 pileća prsa, sa kožom

1 veliki luk, sitno narezan

2 češnja češnjaka, nasjeckana

250 g kesten gljiva narezanih na ploške

200 ml  vrućeg pilećeg temeljca

1/2x30g pakiranja svježe lišće estragona, ubrano i nasjeckano

200 g  polumasnog vrhnja

200 g  finog zelenog graha, obrezanog, za posluživanje

250 g  parenog basmatija i divlje riže, za posluživanje


Priprema:

U manjoj posudi potopite sušene gljive u kipuću vodu 15 minuta. Procijedite i sačuvajte tekućinu. Nasjeckajte gljive i ostavite sa strane.

U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Začinite piletinu s obje strane i pržite 5 minuta, kožom prema dolje. Okrenite prsa i pržite još 3-4 minute. Izvadite iz tepsije i ostavite sa strane.

Dodajte luk i pržite 3-4 minute. Zatim umiješajte gljive kestena i pržite još 3 minute. Dodajte češnjak i rezervirane nasjeckane gljive i pržite 1 minutu.

Ulijte 100 ml tekućine za namakanje gljiva i vrućeg temeljca te dvije trećine nasjeckanog estragona. Zapečene komade piletine vratite u tavu. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte 10 minuta ili dok piletina ne bude kuhana. Zarežite na najdeblji dio prsa kako biste provjerili je li piletina pečena i ne vidi se ružičasta.

Umiješajte vrhnje i zagrijte, ali nemojte prokuhati. Pospite po ostatku estragona i poslužite sa mahunama i basmatijem na pari i divljom rižom.

I to je to, vaš savršen obrok u finom kremastom sosu je gotov, dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar