Ovaj jednostavan recept za piletinu s kremastim umakom od gljiva ukusan je večernji obrok koji se može pripremiti i skuhati za manje od 45 minuta. Zapržite obje pileće strane na maslacu i češnjaku, a zatim prelijte bogatim i kremastim umakom od gljiva i poslužite s basmatijem i divljom rižom za rustikalnu, zagrijanu večeru.
Potrebno:
15 g suhih divljih gljiva
1 žlica maslinovog ulja
15 g maslaca
4 pileća prsa, sa kožom
1 veliki luk, sitno narezan
2 češnja češnjaka, nasjeckana
250 g kesten gljiva narezanih na ploške
200 ml vrućeg pilećeg temeljca
1/2x30g pakiranja svježe lišće estragona, ubrano i nasjeckano
200 g polumasnog vrhnja
200 g finog zelenog graha, obrezanog, za posluživanje
250 g parenog basmatija i divlje riže, za posluživanje
Priprema:
U manjoj posudi potopite sušene gljive u kipuću vodu 15 minuta. Procijedite i sačuvajte tekućinu. Nasjeckajte gljive i ostavite sa strane.
U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Začinite piletinu s obje strane i pržite 5 minuta, kožom prema dolje. Okrenite prsa i pržite još 3-4 minute. Izvadite iz tepsije i ostavite sa strane.
Dodajte luk i pržite 3-4 minute. Zatim umiješajte gljive kestena i pržite još 3 minute. Dodajte češnjak i rezervirane nasjeckane gljive i pržite 1 minutu.
Ulijte 100 ml tekućine za namakanje gljiva i vrućeg temeljca te dvije trećine nasjeckanog estragona. Zapečene komade piletine vratite u tavu. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte 10 minuta ili dok piletina ne bude kuhana. Zarežite na najdeblji dio prsa kako biste provjerili je li piletina pečena i ne vidi se ružičasta.
Umiješajte vrhnje i zagrijte, ali nemojte prokuhati. Pospite po ostatku estragona i poslužite sa mahunama i basmatijem na pari i divljom rižom.
I to je to, vaš savršen obrok u finom kremastom sosu je gotov, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar