Ukoliko volite lagana jela prepuna proteina i vlakana neka ovaj recept bude vaš izbor, jer ovaj ukusni recept za salatu od piletine savršen je za lagani ručak ili pakiranje u kutiju za ručak koju možete ponijeti na posao. Napravite brzi preljev od čilija i limete i uparite ga s vrpcama osvježavajućeg krastavca, mrvičaste fete i badema za jednostavnu, ali zadivljujuću proljetnu salatu.
Potrebno:
1½ žlice maslinovog ulja
1 crveni čili, bez sjemenki i sitno narezan
1 limeta, ocijeđena
Pakovanje od 300g fileta pilećih prsa bez kože
1 veliki krastavac, prepolovljen i oguljen na trake, jezgra odbačena
15 g svježeg korijandera, sitno nasjeckanog
30 g fete, izmrvljene
1 žlica prženih badema u listićima
pitta kruhovi ili somunovi, tostirani, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200°C, ventilator 180°C. U zdjeli umutite ulje, čili i sok od limete s malo začina.
Piletinu stavite na kvadrat od folije i prelijte sa 1 žlicom dresinga. Paket dobro zamotajte, premjestite u tepsiju i pecite 20-25 min dok se piletina ne ispeče kada se presiječe najdeblji dio.
Za to vrijeme stavite vrpce krastavca u cjedilo iznad zdjele i pospite prstohvatom soli. Ostavite da se ocijedi 10 min. Osušite kuhinjskim papirom.
Korijander umiješajte u rezervirani dresing i pomiješajte s krastavcem. Narežite piletinu i dodajte u salatu. Pospite fetom i bademima te poslužite s pittom ili somunima, ako želite.
I to je to, uživajte u ovom preukusnom laganom jelu, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar