Jako interesantan i fantastično ukusan recept prepun obiljem proteina i zdravog vlaknastog povrća koji sam pronašla na stranicama portala tesco.com. Fina slatkoća svježe mrkve osvježava u ovoj jednostavnoj večeri koja spaja vrpce ovog živopisnog korjenastog povrća s jabukom i piletinom. Ove ukusne zdjelice za žitarice prelijte svježim peršinom i ukusnim domaćim preljevom kako bi ovo jednostavno jelo bilo posebno posebno.
Potrebno:
450 ml povrtnog temeljca (od ½ kocke povrtnog temeljca)
150 g bulgur pšenice i kvinoje pomiješati
1 mrkva, oguljena, zatim isječena na trakice
1 jabuka, očišćena od jezgre i tanko narezana
245g pakiranje fileta pečenih pilećih prsa, tanko narezanih
80 g sira za salatu smanjene masnoće, izmrvljenih
5 g svježeg peršinovog lista za posluživanje
Za preljev
½ žličice mljevenog cimeta
½ žličice mljevenog korijandera
½ žličice paprike
10 g svježeg peršinovog lista, grubo nasjeckanog
1½ žlice maslinovog ulja
1 limun, očišćen od korice i soka
Priprema:
Zakuhajte temeljac u velikom loncu, a zatim dodajte mješavinu bulgura. Promiješajte, poklopite i smanjite vatru na nisku. Pirjajte 15 minuta dok se većina tekućine ne upije. Maknite s vatre, ocijedite višak vode i ostavite da odstoji 10 minuta.
U međuvremenu napravite preljev. Mljevene začine pržite u tavi na laganoj vatri 1 min ili dok ne zamirišu. Ispraznite u staklenku za džem i dodajte peršin, ulje i limunov sok. Protresite da se sjedini, a zatim ulijte pola dresinga u smjesu bulgura i promiješajte da se sjedini.
Podijelite smjesu za bulgur između 4 plitke zdjele, a zatim na vrh stavite vrpce mrkve, kriške jabuke, piletinu i sir. Dodajte peršin, preostali dresing i limunovu koricu za posluživanje.
I to je to, uživajte u ovom savršenstvu, dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar