srijeda, 19. siječnja 2022.

Jelo koje je tako jednostavno a oduševit će vas svojim okusima i mirisima - pileća salata u mirisnom preljevu

 Jako interesantan i fantastično ukusan recept prepun obiljem proteina i zdravog vlaknastog povrća koji sam pronašla na stranicama portala tesco.com. Fina slatkoća svježe mrkve osvježava u ovoj jednostavnoj večeri koja spaja vrpce ovog živopisnog korjenastog povrća s jabukom i piletinom. Ove ukusne zdjelice za žitarice prelijte svježim peršinom i ukusnim domaćim preljevom kako bi ovo jednostavno jelo bilo posebno posebno.




Potrebno:

450 ml povrtnog temeljca (od ½ kocke povrtnog temeljca)

150 g bulgur pšenice i kvinoje pomiješati

1 mrkva, oguljena, zatim isječena na trakice

1 jabuka, očišćena od jezgre i tanko narezana

245g pakiranje fileta pečenih pilećih prsa, tanko narezanih

80 g sira za salatu smanjene masnoće, izmrvljenih

5 g svježeg peršinovog lista za posluživanje

Za preljev

½ žličice mljevenog cimeta

½ žličice mljevenog korijandera

½ žličice paprike

10 g svježeg peršinovog lista, grubo nasjeckanog

1½ žlice maslinovog ulja

1 limun, očišćen od korice i soka


Priprema:

Zakuhajte temeljac u velikom loncu, a zatim dodajte mješavinu bulgura. Promiješajte, poklopite i smanjite vatru na nisku. Pirjajte 15 minuta dok se većina tekućine ne upije. Maknite s vatre, ocijedite višak vode i ostavite da odstoji 10 minuta.

U međuvremenu napravite preljev. Mljevene začine pržite u tavi na laganoj vatri 1 min ili dok ne zamirišu. Ispraznite u staklenku za džem i dodajte peršin, ulje i limunov sok. Protresite da se sjedini, a zatim ulijte pola dresinga u smjesu bulgura i promiješajte da se sjedini.

Podijelite smjesu za bulgur između 4 plitke zdjele, a zatim na vrh stavite vrpce mrkve, kriške jabuke, piletinu i sir. Dodajte peršin, preostali dresing i limunovu koricu za posluživanje.

I to je to, uživajte u ovom savršenstvu, dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar