Obožavam jela koja se pripremaju brzo i lako a naročito sve u jednom loncu jer mi daje više mog slobodnog vremena bez hrpe suđa. Ovaj jednostavan recept za gulaš s kobasicama i grahom spreman je za nešto više od 30 minuta, što ga čini savršenom obiteljskom večerom za užurbane radne noći kada žudite za udobnom hranom. Tako je jednostavno napraviti i slavi jeftin pečeni grah. Dodajte nježno proljetno zelje, senf i češnjak i po želji poslužite s pire krumpirom.
Potrebno:
1 žlica maslinovog ulja
2 luka, sitno narezana
1 veliki češanj češnjaka, sitno nasjeckan
8 smrznutih svinjskih kobasica
400 g limenka nasjeckanih rajčica
2 žličice dijonskog senfa
½ kocke od piletine ili povrća, do 175 ml
420 g limenka pečenog graha
100 g proljetnog povrća, narezanog, debele stabljike odbačene
pire krumpir, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrijte pola ulja u posudi s poklopcem na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite 6 min. Umiješajte češnjak i pržite 2 min. Prebacite na tanjur i ostavite sa strane.
Pojačajte vatru na srednje jaku, dodajte preostalo ulje i smrznute kobasice i kuhajte 5 minuta dok ne porumene.
Vratite luk i češnjak u tavu s rajčicama i senfom. Dodajte temeljac, začinite paprom i kuhajte na srednje jakoj vatri 10 minuta, a nakon 5 minuta dodajte grah.
Promiješajte proljetno zelje, poklopite i kuhajte još 4-5 minuta dok kobasice ne budu kuhane i proljetno zelje ne omekša. Poslužite uz pire krompir ili kašu, po želji.
I to je to, uživajte u ovom ukusnom jelu, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar