Evo jedna fantastična ideja za današnji ručak, jako ukusno i zdravo jelo koje ćete pripremiti za tren, probajte sigurno će vam se dopasti! Ovaj jednostavan recept za varivo, prepun komadića pilećih prsa i slatkih i živahnih rajčica, trebao bi vam uljepšati dan. Potrebno je samo 25 minuta od početka do kraja.
Potrebno:
400 g mladog krumpira, prepolovljeno
1 žlica maslinovog ulja, plus 1 žličica
4 fileta pilećih prsa, istucana na jednaku debljinu od 2 cm
1 veliki crveni luk, tanko narezan
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
2 žlice balsamico octa
50 g kapara, ispranih
pakiranje od 300g bejbi rajčice
10 g svježeg peršina, sitno nasjeckanog
Priprema:
Pirjajte krumpir u velikoj tavi 15-20 minuta dok ne omekša.
U međuvremenu zagrijte 1 žlicu ulja u vatrostalnoj posudi za lonac na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite 5 minuta sa svake strane dok ne porumeni i zapeče se. Prebacite na tanjur, začinite crnim paprom, poklopite i držite na toplom.
Smanjite vatru na nisku i u posudu dodajte 1 žličicu ulja i luk. Pržite 3 minute ili dok luk tek ne omekša, stružući sve komadiće s podnožja posude. Dodajte malo vode ako je potrebno da se olabavi.
Dodajte češnjak i pržite 1 min. Umiješajte ocat, kapare i rajčice. Kuhajte 5-6 minuta dok rajčice ne počnu pucati, povremeno miješajući.
Vratite piletinu u posudu. Pospite peršinom i poslužite uz krumpir.
I to je to, vaš savršeno ukusan i kremast obrok je spreman, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar