petak, 4. veljače 2022.

20 minutni recept za brokulu i slaninu carbonare u kremastom umaku

 Ako želite savršen obrok prepun zdravih sastojaka a ujedno jednostavan i brz za pripremu na pravom ste mjestu, jer ovaj recept je upravo za vas! Isprobajte ukusan zaokret na klasičnoj carbonari uz ovaj brzi recept za brokulu i slaninu carbonara, spreman za samo 20 minuta. U špagete dodajte hrskavu slaninu, špinat i brokulu i napravite brzi kremasti umak s pecorino sirom – ne može biti lakše!





Potrebno:

½ žlice maslinovog ulja

100 g slanine za kuhanje, narezane na male komadiće

320 g špageta

½ x 350 g pakiranje brokule, stabljika narezana na kockice, glavica narezana na cvjetiće

50 g špinata

3 jaja

pakiranje od 50 g ribanog pekorina


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pržite slaninu 7-10 minuta, redovito miješajući, dok ne postane zlatno i hrskavo.

U međuvremenu kuhajte špagete 7 minuta ili dok ne budu al dente, dodajući brokulu nakon 2 minute i špinat za posljednju 1 minutu.

Pomiješajte jaja s većinom pecorina i malo crnog papra u zdjeli.

Ocijedite tjesteninu i povrće, ostavite 100 ml vode za tjesteninu, a zatim vratite u posudu. 

Dodajte slaninu, te bilo koje ulje iz tave i dobro promiješajte. 

Postupno ulijevajte smjesu od jaja, neprestano miješajući da se jaja skuhaju na preostaloj toplini tjestenine.

Dodajte dovoljno vode za tjesteninu kako biste dobili glatki, svilenkasti umak – možda vam neće trebati sve.

Za posluživanje pospite preostalim pecorinom i još malo crnog papra.

I to je to, već je spremno za serviranje, uživajte u ovoj eksploziji okusa, dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar