Ako želite savršen obrok prepun zdravih sastojaka a ujedno jednostavan i brz za pripremu na pravom ste mjestu, jer ovaj recept je upravo za vas! Isprobajte ukusan zaokret na klasičnoj carbonari uz ovaj brzi recept za brokulu i slaninu carbonara, spreman za samo 20 minuta. U špagete dodajte hrskavu slaninu, špinat i brokulu i napravite brzi kremasti umak s pecorino sirom – ne može biti lakše!
Potrebno:
½ žlice maslinovog ulja
100 g slanine za kuhanje, narezane na male komadiće
320 g špageta
½ x 350 g pakiranje brokule, stabljika narezana na kockice, glavica narezana na cvjetiće
50 g špinata
3 jaja
pakiranje od 50 g ribanog pekorina
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pržite slaninu 7-10 minuta, redovito miješajući, dok ne postane zlatno i hrskavo.
U međuvremenu kuhajte špagete 7 minuta ili dok ne budu al dente, dodajući brokulu nakon 2 minute i špinat za posljednju 1 minutu.
Pomiješajte jaja s većinom pecorina i malo crnog papra u zdjeli.
Ocijedite tjesteninu i povrće, ostavite 100 ml vode za tjesteninu, a zatim vratite u posudu.
Dodajte slaninu, te bilo koje ulje iz tave i dobro promiješajte.
Postupno ulijevajte smjesu od jaja, neprestano miješajući da se jaja skuhaju na preostaloj toplini tjestenine.
Dodajte dovoljno vode za tjesteninu kako biste dobili glatki, svilenkasti umak – možda vam neće trebati sve.
Za posluživanje pospite preostalim pecorinom i još malo crnog papra.
I to je to, već je spremno za serviranje, uživajte u ovoj eksploziji okusa, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar