Za današnji ručak probajte preukusne knedle s ribom i spanaćem, jako jednostavno za pripremu i idealno kao predjelo a može i kao kasna večera, sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Potrebno:
400 g fileta štuke
100 ml dobro rashlađene slatke pavlake
2 jajeta
4 kašike rashlađenog maslaca
svjež mleveni beli biber
400 g španaća
muškat
Priprema:
Ribu očistiti, oprati i posušiti. Sa dvije kockice leda i 1/2 kašičice soli staviti u mikser i izmiksati. Zatim dodati pavlaku i masu jos jednom izmešati.
Jaja razdvojiti. Žumanca i dvije kašike hladnog maslaca dodati ribljem pireu i dobro izmiksati. Belanca čvrsto umutiti pa dodati ribljoj masi, začiniti solju i biberom, oko 30 minuta ostaviti u frižideru. Spanać očistiti, oprati i osušiti.
Zagrejati posoljenu vodu, pa oko 1 minute blanširati spanać. Staviti u cediljku i ostaviti spanać da se ohladi. Staviti da uvri posoljena voda. Iz mase sa ribom sa dvije kašičice vaditi knedlice i kuvati ih u vodi oko 8 minuta, a zatim ih izvaditi i dobro ocediti.
U tiganju zagrejati 2 kašike maslaca i dodati španać, začiniti solju, biberom i muškatom. Nakon toga spanać servirati na tanjire i preko poređati knedle. Ukrasiti cvetovima mirođije.
I to je to, dobar tek!
Ingredients:
400 g pike fillets
100 ml of well-chilled sweet sour cream
2 eggs
4 tablespoons chilled butter
fresh ground white pepper
400 g spinach
nutmeg, so
Method:
Clean, wash and dry the fish. Put two ice cubes and 1/2 teaspoon of salt in a mixer and mix. Then add sour cream and mix the mass once more.
Separate the eggs. Add egg yolks and two tablespoons of cold butter to fish puree and mix well. Whisk the egg whites firmly, then add to the fish mass, season with salt and pepper, leave in the fridge for about 30 minutes. Clean, wash and dry the spinach.
Heat salted water, then blanch the spinach for about 1 minute. Put in a colander and leave the spinach to cool. Bring the salted water to a boil. Remove the dumplings from the mass with the fish with two teaspoons and cook them in water for about 8 minutes, then take them out and drain well.
Heat 2 tablespoons of butter in a pan and add spinach, season with salt, pepper and nutmeg. After that, serve the spinach on plates and arrange the dumplings over it. Decorate with spice flowers.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar