Za današnji ručak probajte ovo ukusno jelo, budite brzi u kuhinji uz ovaj recept za čili od dimljenih mahuna. Prepun povrća i umaka od trnaca jezika, spreman je za samo 20 minuta. Poslužite s čipsom od tortilje, zgnječenim avokadom, kiselim vrhnjem i kriškama svježe limete za dodatnu pikantnost!
Potrebno:
3 žlice maslinovog ulja
1 veći crveni luk, narezan
3 paprike, 1 crvena, 1 žuta i 1 zelena, očišćene od sjemenki i narezane na kockice
2 velike ravne gljive, narezane
2 žličice chipotle paste
400 g limenka pinto graha, ocijediti i isprati
2 x 400 g limenog crnog graha, ocijediti i isprati
400 ml enchilada umaka
4 žlice svježeg nasjeckanog korijandera
3 mlada luka, sitno nasjeckana
200 g Tesco smrskanog avokada, za posluživanje
150 ml Tesco kiselog vrhnja, za posluživanje
Paket od 200 g Tesco tortilja čipsa, za posluživanje
kriške limete, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje, woku ili loncu i kuhajte luk i papriku na umjerenoj vatri 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte gljive i kuhajte još 3-4 minute dok ne omekšaju. Dodajte chipotle pastu i kuhajte još 1 min.
Dodajte ocijeđeni i isprani grah i enchilada umak i zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite i pirjajte 5 minuta uz povremeno miješanje. Umiješajte 3 žlice nasjeckanog korijandera, a zatim pospite ostatak po vrhu s mladim lukom.
Poslužite s tortilja čipsom za umak, zgnječenim avokadom i kiselim vrhnjem za posluživanje. Poslužite i s kriškama limete, ako želite.
I to je to, vaš savršeni i jako ukusan ručak već je spreman, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar