Ukoliko ste pobornik zdrave hrane bogate proteinima i sezonskim povrćem obavezno probajte ovaj jakoo ukusan recept! Savršeno za večeru sredinom tjedna; skuhajte pileća prsa dok ne omekšaju u gustom kremastom umaku. Dodavanje svježeg mladog špinata i žućkastog limunovog soka pomoći će vam da smanjite bogatstvo, a da ne spominjemo da je to idealan način da poboljšate okus! Ova zdrava opcija zasigurno će zadovoljiti cijelu obitelj.
Potrebno:
100 g ocijeđenih sušenih rajčica, narezanih uzduž, plus 1 žlica ulja iz staklenke
2 x 300g pakiranja fileta pilećih prsa
5 žličica kukuruznog brašna
1 crveni luk, tanko narezan
3 češnja češnjaka, zgnječena
½ kocke pilećeg temeljca, do 100 ml
Pakiranje bebi špinata od 250 g
½ limuna, ocijeđen
150 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Stavite sušene rajčice u malu zdjelu otpornu na toplinu i prelijte s 200 ml kipuće vode; Staviti na stranu.
Položite pileća prsa između 2 komada prozirne folije i oklagijom nježno udarite najdeblje dijelove da se malo spljošte, tako da prsa budu ujednačene debljine. Posolite i lagano premažite s 4 žličice kukuruznog brašna.
Zagrijte ulje od sušene rajčice u velikoj, dubokoj tavi za prženje s poklopcem na srednje jakoj vatri, a zatim pržite pileća prsa, ne okrećući, 4-6 minuta sa svake strane dok ne porumene i ne budu pečena. Prebacite na tanjur i poklopite da ostane toplo.
Smanjite vatru na srednje nisku, dodajte luk i češnjak i kuhajte 10 minuta, povremeno miješajući, dok ne omekša; dodajte malo vode ako počne hvatati. Dodajte temeljac i sušene rajčice; dinstati 1 min. Dodajte špinat, poklopite i kuhajte 2 min, a zatim skinite poklopac i dobro promiješajte.
Pomiješajte 1 žličicu kukuruznog brašna s 2 žlice vode u maloj posudi. U tavu umiješajte smjesu kukuruznog brašna, limunov sok i vrhnje i pirjajte 2 minute dok se ne zgusne. Vratite piletinu u tavu, poklopite i kuhajte još 2-3 minute dok se piletina ne zagrije, a zatim poslužite.
I to je to, uživajte u ovom finom i kremastom tako zdravom savršenom obroku, dobar tek!
Izvor:tesco.com

Nema komentara:
Objavi komentar