utorak, 17. svibnja 2022.

Savršen obiteljski obrok bez muke, sve iz jednog lonca - fina kremasta piletina s gljivama i zapečenim krumpirom

 Evo jedan od mojih omiljenih recepata za  hotpot s piletinom s krupnim povrćem, gljivama i zlatnim preljevom od krumpira savršen je obiteljski obrok bez muke. Poslužite ovu jednostavnu ideju za večeru sa mahunama ili prilogom po vašem izboru.





Potrebno:

500 g mladog krumpira , oguljenog i narezanog na ploške debljine 3-44 mm

1 žlica biljnog ulja, plus 2 žličice

1 crveni luk, tanko narezan

2 češnja češnjaka, zgnječena

200g  gljiva( mogu šampinjoni), prepolovljenih

4 velike mrkve, oguljene i tanko narezane

600 g pakovanje pilećih butnih fileta bez kože i kosti, svaki narezan na četiri

4 žlice običnog brašna

1 kocka pilećeg temeljca, do 400 ml

1 žlica senfa od cjelovitog zrna

mahune, za posluživanje (po želji)


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 7, 220°C, ventilator 200°C. Krumpir kuhajte 5-8 minuta dok ne omekša: trebali biste ga moći probušiti vilicom, ali i dalje bi trebao biti čvrst. Ocijedite i ostavite sa strane.

U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj, širokoj, vatrostalnoj posudi za lonac na srednje jakoj vatri. Pržite luk 5 min, a zatim dodajte češnjak, gljive i mrkvu. Pržite još 5 min, a zatim dodajte piletinu; kuhati 1 min. Umiješajte brašno, pa ulijte temeljac i senf. Pustite da krčka na srednje jakoj vatri i kuhajte 5 minuta ili dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre.

Na umak rasporedite narezani krumpir; prelijte s preostale 2 žličice ulja. Pecite 30-35 minuta dok ne porumeni i dobije zlatnu boju. Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja sa mahunama, ako želite.

Poslužite uz sezonsku salatu i uživajte u fantastičnom okusu ovog jakoo ukusnog jela, dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar