Evo jedan od mojih omiljenih recepata za hotpot s piletinom s krupnim povrćem, gljivama i zlatnim preljevom od krumpira savršen je obiteljski obrok bez muke. Poslužite ovu jednostavnu ideju za večeru sa mahunama ili prilogom po vašem izboru.
Potrebno:
500 g mladog krumpira , oguljenog i narezanog na ploške debljine 3-44 mm
1 žlica biljnog ulja, plus 2 žličice
1 crveni luk, tanko narezan
2 češnja češnjaka, zgnječena
200g gljiva( mogu šampinjoni), prepolovljenih
4 velike mrkve, oguljene i tanko narezane
600 g pakovanje pilećih butnih fileta bez kože i kosti, svaki narezan na četiri
4 žlice običnog brašna
1 kocka pilećeg temeljca, do 400 ml
1 žlica senfa od cjelovitog zrna
mahune, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 7, 220°C, ventilator 200°C. Krumpir kuhajte 5-8 minuta dok ne omekša: trebali biste ga moći probušiti vilicom, ali i dalje bi trebao biti čvrst. Ocijedite i ostavite sa strane.
U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj, širokoj, vatrostalnoj posudi za lonac na srednje jakoj vatri. Pržite luk 5 min, a zatim dodajte češnjak, gljive i mrkvu. Pržite još 5 min, a zatim dodajte piletinu; kuhati 1 min. Umiješajte brašno, pa ulijte temeljac i senf. Pustite da krčka na srednje jakoj vatri i kuhajte 5 minuta ili dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre.
Na umak rasporedite narezani krumpir; prelijte s preostale 2 žličice ulja. Pecite 30-35 minuta dok ne porumeni i dobije zlatnu boju. Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja sa mahunama, ako želite.
Poslužite uz sezonsku salatu i uživajte u fantastičnom okusu ovog jakoo ukusnog jela, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar