subota, 7. svibnja 2022.

Za današnji ručak pripremite ovaj ukusni pileći paprikaš koji možete jesti i sutradan

 Za današni ručak pripremite pileći gulaš, tako izdašan i ukusan za i one nejizbirljivije, jelo koje možete jesti i sutradan, prepuno povrća i ukusnih začina, jednostavno pravi izbor za vas!





Potrebno:

- 1 pile (oko 1,5 kg) ili komadi piletine

- 50 g dimljene slanine

- 1 glavica luka

- 2-3 zelene paprike

- 2 paradajza

- 100 ml kiselih pavlaka

- 150 g šampinjona

- 1 kašika crvene mlevene paprike (može i malo ljute)

- 1 kašika brašna

- 3 čena belog luka

- biber

- 1 kašika ulja, 1 kašika vegete


Priprema:

Pile očistite, operite, isecite na manje komade i posolite. Slaninu isecite na tanke šnite, luk i beli luk sitno iseckajte. Oprane šampinjone isecite na listiće, papriku na kolutiće, a paradajz (koji ste prethodno oljuštili) na kockice.


Na malo ulja kratko propržite slaninu i luk, sklonite sa šporeta, dodajte crvenu mlevenu papriku i malo promiješajte. U da dodate piletinu, propržite sa svih strana, a zatim dodajte šampinjone, papriku, luk, biber i vegetu.


Dinstajte poklopljeno (u vlastitom soku bez dolivanja vode) na laganoj vatri oko 15 minuta. Povremeno jelo promiješaj. Kad meso skoro omekša, dodajte paradajz. Brašno i pavlaku razmutite s oko 100 ml vode, umiješajte u paprikaš i pustite da se sve kratko prokuva.


Kao prilog uz pileći paprikaš poslužite široke rezance i po želji salatu od krastavaca.


I to je to, uživajte u ovom ukusnom jelu, dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar