Za današni ručak pripremite pileći gulaš, tako izdašan i ukusan za i one nejizbirljivije, jelo koje možete jesti i sutradan, prepuno povrća i ukusnih začina, jednostavno pravi izbor za vas!
Potrebno:
- 1 pile (oko 1,5 kg) ili komadi piletine
- 50 g dimljene slanine
- 1 glavica luka
- 2-3 zelene paprike
- 2 paradajza
- 100 ml kiselih pavlaka
- 150 g šampinjona
- 1 kašika crvene mlevene paprike (može i malo ljute)
- 1 kašika brašna
- 3 čena belog luka
- biber
- 1 kašika ulja, 1 kašika vegete
Priprema:
Pile očistite, operite, isecite na manje komade i posolite. Slaninu isecite na tanke šnite, luk i beli luk sitno iseckajte. Oprane šampinjone isecite na listiće, papriku na kolutiće, a paradajz (koji ste prethodno oljuštili) na kockice.
Na malo ulja kratko propržite slaninu i luk, sklonite sa šporeta, dodajte crvenu mlevenu papriku i malo promiješajte. U da dodate piletinu, propržite sa svih strana, a zatim dodajte šampinjone, papriku, luk, biber i vegetu.
Dinstajte poklopljeno (u vlastitom soku bez dolivanja vode) na laganoj vatri oko 15 minuta. Povremeno jelo promiješaj. Kad meso skoro omekša, dodajte paradajz. Brašno i pavlaku razmutite s oko 100 ml vode, umiješajte u paprikaš i pustite da se sve kratko prokuva.
Kao prilog uz pileći paprikaš poslužite široke rezance i po želji salatu od krastavaca.
I to je to, uživajte u ovom ukusnom jelu, dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar