srijeda, 13. travnja 2022.

Vegetarijanske lazanje prepune zelenila/Green vegetable lasagne recipe

 Ako ste vegetarijanac ili iz nekog razloga ne smijete konzumirati meso ovo je pravi recept za vas.!Vegetarijanske lazanje prepune zelenila sjajna su opcija za vegetarijance i mesojede, a budući da se ova može pripremiti unaprijed i zamrznuti, idealna je za užurbane tjedne noći.





Potrebno:

350 g brokule izlomljene na cvjetiće

100 g kelja

100 g špinata

30 g neslanog maslaca

1 češanj češnjaka, zgnječen

2 žlice običnog brašna

650 ml mlijeka

75 g cheddara, krupno naribanog

200 g listova za lazanje

85g vrećica hrskava salata

150 g baby šljiva rajčica, narezana na četvrtine

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

½ žlice jabukovača


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 6, 200°C, ventilator 180°C. Zakuhajte posudu s vodom. Dodajte brokulu, kuhajte 3 min, a zatim dodajte kelj. Kuhajte 3 min, ocijedite, a zatim promiješajte kroz špinat da uvene. Isperite pod hladnom vodom, a zatim dobro ocijedite.

Zagrijte maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i kuhajte 1 min prije dodavanja brašna. Kuhajte 1 min, a zatim postupno umiješajte mlijeko. Pirjajte 2-3 minute dok se malo ne zgusne, a zatim umiješajte 50 g Cheddara.

Žlicom stavite četvrtinu umaka od sira na dno kvadratne posude za pečenje od 20 cm otporne na zamrzavanje. Pokrijte s trećinom listova za lazanje, a zatim na vrh stavite polovicu povrća. Dodajte još jednu četvrtinu umaka, drugu trećinu listova za lazanje, zatim preostalo povrće. Prelijte ovo još jednom četvrtinom umaka, zatim preostalim listovima za lazanje, zatim preostalim umakom. Pospite preostalim cheddarom.

Pokrijte folijom i pecite 40 min ili dok ne porumene i ne zapucaju, skidajući foliju zadnjih 10 min,

U međuvremenu pomiješajte listove salate s rajčicama. U vrču umutite ulje i ocat, začinite, pa pokapajte salatu. Poslužite uz lazanje.


Ingredients

350g broccoli, broken into florets

100g kale

100g spinach

30g unsalted butter

1 garlic clove, crushed

2 tbsp plain flour

650ml milk

75g Cheddar, coarsely grated

200g lasagne sheets

85g bag crispy salad

150g baby plum tomatoes, quartered

1 tbsp extra-virgin olive oil

½ tbsp cider vinegar

Method

Preheat the oven to gas 6, 200 ° C, fan 180 ° C. Bring a pan of water to the boil. Add the broccoli, cook for 3 mins, then add the kale. Cook for 3 mins, drain, then stir through the spinach to wilt. Rinse under cold water, then drain thoroughly.

Heat the butter in a pan over a medium heat. Add the garlic and cook for 1 min before adding the flour. Cook for 1 min, then gradually stir in the milk. Simmer for 2-3 mins until slightly thickened, then stir in 50g Cheddar.

Spoon a quarter of the cheese sauce on the bottom of a 20cm square freezerproof baking dish. Cover with a third of the lasagne sheets, then top with half the veg. Add another quarter of the sauce, another third of the lasagne sheets, then the remaining veg. Top this with another quarter of the sauce, followed by the remaining lasagne sheets, then remaining sauce. Sprinkle with the remaining Cheddar.

Cover with foil and bake for 40 mins or until golden and bubbling, removing the foil for the last 10 mins,

Meanwhile, toss the salad leaves with the tomatoes. Whisk the oil and vinegar in a south, season, then drizzle over the salad. Serve with the lasagne.

Izvor:tesco.com


Nema komentara:

Objavi komentar