srijeda, 13. travnja 2022.

Odlična alternativa lazanja bez mesa, jako ukusno jelo koje će vas oduševiti

 Danas bi rado ručali lazanje ili ukusnu musaku ali nemate meso, ništa za to, imamo odličan recept za parmigiana od patlidžana odlična je alternativa lazanje bez mesa. Sa slojevima pečenih patlidžana, tikvica i paprika, bogatim umakom od rajčice i gustom mozzarellom, daje maksimalnu udobnost u hrani i zasigurno će biti novi omiljeni recept za patlidžane za cijelu obitelj.






Potrebno:

2 patlidžana narezana na kolutove debljine 1 cm

1 žlica maslinovog ulja natopljenog češnjakom (ili maslinovog ulja i dodajte 2 češnja češnjaka)

3 velika luka, oguljena i sitno nasjeckana

3 velike mrkve, oguljene i sitno nasjeckane

1 pakiranje 3 miješane paprike, narezane na kockice

2 velike tikvice, sitno nasjeckane

2 žličice sušenog origana

2 x 400 g limenke nasjeckane rajčice

50 g parmigiano sira, sitno naribanog

Pakiranje od 125 g mozzarelle smanjene masnoće, tanko narezane


Priprema:

Postavite roštilj na visoko, a zatim pecite kriške patlidžana dok ne porumene sa svake strane. Maknite s roštilja.

Zagrijte pećnicu na plin 4, 180°C, ventilator 160°C. Zagrijte ulje u tavi na vatri pa dodajte luk, povremeno miješajući dok ne omekša. Dodajte mrkvu, papriku i tikvice i kuhajte 15 minuta uz često miješanje.

Umiješajte origano i rajčice, te pirjajte 10 minuta.

Ulijte dio umaka od povrća u posudu otpornu na pećnicu, na vrh stavite kriške patlidžana i dodajte još umaka. Ponavljajte sve dok zadnji sloj ne bude umak, a zatim prelijte parmigiano sirom i mozzarellom.

Pecite u pećnici 30-40 minuta dok ne porumeni. Poslužite uz zelenu salatu.

I to je to, dobar tek!


Ingredients

2 aubergines cut into 1cm thick rings

1 tbsp garlic-infused olive oil (or olive oil and add 2 cloves of garlic)

3 large onions, peeled and finely chopped

3 large carrots, peeled and finely diced

1 pack 3 mixed peppers, diced

2 large courgettes, finely chopped

2 tsp dried oregano

2 x 400g tins chopped tomatoes

50g Parmigiano cheese, finely grated

125g pack reduced fat mozzarella, thinly sliced


Method

Set the grill to high then cook the aubergine slices until browned on each side. Remove from the grill.

Preheat the oven to gas 4, 180 ° C, fan 160 ° C. Heat the oil in a pan over the heat then add the onions, stirring occasionally until softened. Add the carrots, peppers and courgettes and cook for 15 minutes, stirring frequently.

Mix in the oregano and tomatoes, and simmer for 10 minutes.

Pour some of the veg sauce into an ovenproof dish, top with aubergine slices then add more sauce. Repeat until the final layer is sauce, then top with Parmigiano cheese and mozzarella.

Cook in oven for 30-40 minutes until golden. Serve with a green salad.

Izvor:tesco.com


Nema komentara:

Objavi komentar