srijeda, 13. travnja 2022.

Brzinski recept za ukusno i kremasto jelo od kobasica i gljiva/Quick creamy sausage and mushroom stroganoff recipe

 Žeelite  nešto jakoo ukusno, fino i kremasto a što će biti spremno za tren, e tad je ovo pravi recpt za vas!Spremite klasično jelo za večeru za manje od 30 minuta uz ovaj brzi recept i kušajte izdašno  jelo u kojem se koristi meso kobasica za skraćivanje vremena kuhanja, dok dodatak kestenovih gljiva osigurava bogat, umami okus.





Potrebno:

- 1 žlica biljnog ulja

- 8 kom.svinjske kobasice, pakiranja ili juneće po vašem izboru

- 485g  kesten gljive, narezane

- 300 g riže dugog zrna

- 2 češnja češnjaka, zgnječena

- 200 g umaka od malomasnog kiselog vrhnja i vlasca

- ½ kocke pilećeg temeljca sa smanjenom količinom soli, do 100 ml

- 1 žlica Dijon senfa

- 320 g smrznutog graška

- 10 g svježeg peršina, sitno nasjeckanog


Priprema:

Zagrijte ulje u dubokoj neljepljivoj tavi na srednje jakoj vatri. Očistite kobasice od kožice i razbijte meso na komade u tavi, a kožicu bacite. Pržite 5 minuta, lomeći lopaticom na male komadiće, dok ne porumeni, dodajući malo vode ako se počne lijepiti. Dodajte gljive i kuhajte 10 minuta dok ne poprime zlatnu boju i ne ispare sva voda s gljiva.

U međuvremenu rižu dobro isperite u cjedilu dok voda ne postane bistra. Rižu sipajte u lonac sa 600 ml vode. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na nisku, poklopite i kuhajte 10-12 minuta neometano.

U gljive umiješajte češnjak, kuhajte 1 min, pa dodajte umak od kiselog vrhnja, pileći temeljac i senf. Lagano pirjajte na laganoj vatri 4-5 minuta dok se malo ne zgusne.

Za to vrijeme kuhajte grašak u tavi s kipućom vodom 2-3 minute, a zatim ocijedite. Razmutite rižu vilicom i poslužite uz grašak i kobasice sa gljivama u kremastom umaku, posipanu peršinom.


Ingredients

1 tbsp vegetable oil

8-pack pork sausages

485g pack chestnut mushrooms, sliced

300g long-grain rice

2 garlic cloves, crushed

200g pot reduced-fat soured cream and chive dip

Reduced a reduced-salt chicken stock cube, made up to 100ml

1 tbsp Dijon mustard

320g frozen peas

10g fresh parsley, finely chopped


Method:

Heat the oil in a deep, nonstick frying pan over a medium heat. Pinch the sausages from their skins and break the meat into pieces in the pan, discarding the skins. Fry for 5 mins, breaking into little pieces with a spatula, until lightly golden, adding a splash of water if it starts to stick. Add the mushrooms and cook for 10 mins until golden and any water that comes off the mushrooms has evaporated.

Meanwhile, rinse the rice well in a sieve until the water runs clear. Tip the rice into a saucepan with 600ml of water. Bring to the boil, then turn the heat down to low, cover and cook for 10-12 mins undisturbed.

Stir the garlic into the mushrooms, cook for 1 min, then add the soured cream dip, chicken stock and mustard. Bubble gently over a low heat for 4-5 mins until thickened slightly.

Meanwhile, cook the peas in a pan of boiling water for 2-3 mins, then drain. Fluff up the rice with a fork and serve with the peas and stroganoff, scattered with parsley.

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar