subota, 5. ožujka 2022.

30 minutni goveđi odrezak u kremastom ukusnom umaku , jelo koje ćete obožavati

 Jedan jakoo ukusan i prilično jednostavan recept za jelo koje  ćete pripremiti za samo 30 minuta i ako još uvijek niste probali obavezno to učinite jer će vas ova kremasta struktura oduševiti! Ovaj kremasti recept za goveđi gulaš punjen je nježnim trakama odreska u ukusnom umaku od smeđih gljiva i luka.






Potrebno:

700g  goveđi odrezak bez kostiju, tanko istučen i narezan na trakice

1 1/2 žličice soli

1/2 žličice crnog papra

2 žlice maslinovog ulja

2 žlice maslaca

1/2 žutog luka, narezanog na ploške

220g bijele gljive, narezane na ploške

2 žličice češnjaka u prahu

3 žlice brašna

1 žličica paprike

1/4 šalice suhog šerija ili ekstra goveđe juhe

2 šalice goveđe juhe s niskim udjelom natrija

1/3 šalice kiselog vrhnja

1 do 2 žlice svježe nasjeckanog peršina


Priprema:

Posolite i popaprite trakice goveđeg odreska. Zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja. Pržite polovicu traka 30 sekundi sa svake strane, a zatim ih odmah izvadite iz tave. Ponovite s preostalim maslinovim uljem i trakicama odrezaka.

Dodajte 2 žlice maslaca u praznu tavu i dodajte luk. Kuhajte 1 minutu, a zatim dodajte gljive. Kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.

Dodajte češnjak, brašno i papriku, miješajući dok se ne zgusne, oko 1 minutu. Uspite suhi sherry, ostrugajući sve zapečene komadiće na dnu posude i kuhajte dok tekućina ne ispari.

Postupno umiješajte goveđu juhu, zatim umiješajte kiselo vrhnje i miješajte dok se ne sjedini i umak se ne počne zgušnjavati.

Dodajte trakice odrezaka i sve sokove od tanjura natrag u tavu i maknite s vatre. Ukrasite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite preko vrućih kuhanih rezanaca s jajima.

I to je to, dobar tek i uživajte!

Izvor:iwashyoudry.com

Nema komentara:

Objavi komentar