Jedan jakoo ukusan i prilično jednostavan recept za jelo koje ćete pripremiti za samo 30 minuta i ako još uvijek niste probali obavezno to učinite jer će vas ova kremasta struktura oduševiti! Ovaj kremasti recept za goveđi gulaš punjen je nježnim trakama odreska u ukusnom umaku od smeđih gljiva i luka.
Potrebno:
700g goveđi odrezak bez kostiju, tanko istučen i narezan na trakice
1 1/2 žličice soli
1/2 žličice crnog papra
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca
1/2 žutog luka, narezanog na ploške
220g bijele gljive, narezane na ploške
2 žličice češnjaka u prahu
3 žlice brašna
1 žličica paprike
1/4 šalice suhog šerija ili ekstra goveđe juhe
2 šalice goveđe juhe s niskim udjelom natrija
1/3 šalice kiselog vrhnja
1 do 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
Priprema:
Posolite i popaprite trakice goveđeg odreska. Zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja. Pržite polovicu traka 30 sekundi sa svake strane, a zatim ih odmah izvadite iz tave. Ponovite s preostalim maslinovim uljem i trakicama odrezaka.
Dodajte 2 žlice maslaca u praznu tavu i dodajte luk. Kuhajte 1 minutu, a zatim dodajte gljive. Kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Dodajte češnjak, brašno i papriku, miješajući dok se ne zgusne, oko 1 minutu. Uspite suhi sherry, ostrugajući sve zapečene komadiće na dnu posude i kuhajte dok tekućina ne ispari.
Postupno umiješajte goveđu juhu, zatim umiješajte kiselo vrhnje i miješajte dok se ne sjedini i umak se ne počne zgušnjavati.
Dodajte trakice odrezaka i sve sokove od tanjura natrag u tavu i maknite s vatre. Ukrasite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite preko vrućih kuhanih rezanaca s jajima.
I to je to, dobar tek i uživajte!
Izvor:iwashyoudry.com
Nema komentara:
Objavi komentar