Ako volite ribu i želite zdravo da se hranite probajte ovaj recept i donesite dašak mediterana u vaš dom. Ovaj jednostavan recept za mediteranski riblji paprikaš savršena je ljetna večera i jednostavan način kuhanja ribe. Cherry rajčice skuhajte s puno bosiljka za mirisni umak u koji ćete pohati ribu - gotove za manje od 30 minuta, jednostavno poslužite sa smeđom rižom i keljom za zdravu ideju za večeru.
Potrebno:
1½ žlice maslinovog ulja
1 luk, narezan na ploške
2 režnja češnjaka, narezana na ploške
600 g cherry rajčica
15 g bosiljka, listovi ubrani i grubo nasjeckani, stabljike sitno nasjeckane
2 pakiranja smeđe riže u vrećici
4 fileta bijele ribe, odmrznuta
130 g kelja, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrijte 1 žlicu ulja u velikom plitkom loncu otpornom na pećnicu ili tavi. Dodajte luk i pržite 6-8 minuta na srednje jakoj vatri dok ne omekša, zatim umiješajte češnjak. Pržite još minutu pa dodajte rajčice, nasjeckane stabljike bosiljka i 150 ml vode.
Pojačajte vatru na srednje jaku i kuhajte 8-10 minuta dok se cherry rajčice ne počnu raspadati. Lagano zgnječite gnječilicom za krumpir ili stražnjom stranom žlice kako bi se rajčice još više razbile, pustile sok i postale sočne. Dodajte začine.
U međuvremenu spustite vrećice riže u veliku tavu s kipućom posoljenom vodom i poklopite. Pirjajte 15-17 minuta dok riža ne omekša. Vrećice izvadite iz vode i ocijedite.
Riblje filete osušite kuhinjskim papirom i sve začinite. Dodajte još malo vode rajčicama ako je potrebno da budu sočne i umiješajte veći dio bosiljka. U umak od rajčice ugnijezdite riblje filete. Napola pokrijte poklopcem ili plehom i pirjajte na laganoj vatri 5-8 min dok se riba ne skuha i ljušti na pritisak.
Pospite preko paprikaša preostalog bosiljka za posluživanje. Vrećice riže otvorite i poslužite uz fiš paprikaš.
I to je to, uživajte u ovom izuzetno ukusnom i nada sve zdravom jelu, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar