Ako još uvijek niste probali ovakvu pitu s ribom, obavezno to učinite jer je zaista preukusna! Britanski klasik, riba s listićima i kremasta kaša spojeni su u ovom jednostavnom obiteljskom omiljenom jelu sredinom tjedna.
Potrebno:
750 g krumpira po mogućnosti mladog
400 g smrznutih ribljih fileta, odmrznutih
325 g kukuruza šećeraca
300 ml obranog mlijeka
50 g maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
25 g glatkog brašna
50 g Cheddar sira, naribanog
3 žlice obranog mlijeka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 4, 180ºC, 350ºF. Krompir ogulite, narežite na kockice, kuhajte 15 minuta dok ne omekša. Dobro ocijediti.
Ribu narežite na komade i stavite na dno posude za pečenje od 2 litre. Kukuruz šećerac ocijediti i dodati.
Stavite mlijeko, maslac i brašno u srednju tavu i zagrijavajte, miješajući dok smjesa ne postane gusta i glatka. Začiniti i preliti ribu.
Ocijeđeni krumpir izgnječiti s malo putera i mlijeka i rasporediti po piti. Pospite sirom. Pecite 25-30 minuta dok ne porumene.
Ako volite možete takođe dodati i isjeckane šampinjone i malo ruzmarina za fini mediteranski okus.
I to je to, vaš ručak je spreman, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar