Ovo jelo ćete sigurno obožavati jer ove mesnate punjene paprike čine zadovoljavajuću opciju za ručak ili večeru, uz korištenje nemasnog purećeg mljevenog mesa i puno svježeg proljetnog povrća za zdrav nadjev. S malo sira za zlatni preljev, lako ih je napraviti i zasigurno će biti omiljeni u obitelji.
Potrebno:
4 crvene mesnate paprike
suncokretovo ulje u spreju
1 poriluk narezan na tanke ploške
250g pakiranja nemasnog purećeg mljevenog mesa
2 žličice punozrnatog senfa
250 ml pilećeg temeljca
2 žlice laganog mekog sira s češnjakom i začinskim biljem
120 g proljetnog zelja, narezanog na ploške
½ limuna, iscijeđen
50 g zrelog cheddara, naribanog
šaka rukole, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 7, 220°C, ventilator 200°C. Paprike prepolovite po dužini i čajnom žličicom izvadite sjemenke (sjemenke bacite). Prebacite u obložen pleh (ili dva manja pleha). Poprskati s malo ulja, začiniti, pa peći 15 minuta.
U međuvremenu zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i poprskajte je uljem. Dodajte poriluk i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mljeveno meso i zapržite, miješajući kako biste razbili grudice. Dodajte senf i temeljac i pirjajte 2 minute prije dodavanja mekog sira. Umiješajte u umak dok se ne otopi.
Dodajte zelje, kuhajte 5 minuta, često miješajući, dok ne uvene i dok umak ne prekrije mljeveno meso. Umiješajte limunov sok i začinite po želji.
Stavite nadjev u paprike, pospite cheddarom, pa vratite u pećnicu na 20 minuta dok sir ne porumeni. Poslužite 2 polovice na tanjur sa šakom rukole.
I to je to, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar