Ukoliko želite jako zdrav obrok koji se brzo i lako sprema, ovo je upravo za vas! Ovaj recept za punjene rajčice prepun je nemasnog purećeg mljevenog mesa, pirea od sušene rajčice i svježeg bosiljka. Poslužite uz šarenu salatu od kus-kusa za zdravu večeru za dvoje.
Potrebno:
2 velike rajčice sorta volovsko srce
2 žličice maslinovog ulja
½ crvenog luka, sitno nasjeckanog
2 zgnječena češnja češnjaka
200 g mljevenih purećih prsa 2% masti
1 žlica pirea od sušenih rajčica
10 g svježeg bosiljka, nasjeckanog
50 g kus-kusa od punog zrna
½ limuna, iscijeđen
10 g svježeg ravnog lista peršina, nasjeckanog
10 g svježe mente, nasjeckane
50 g graška sorte šećera, orezanog i dijagonalno narezanog
½ krastavca, narezanog na trakice gulilicom za povrće
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200ºC, ventilator 180ºC. Pažljivo odrežite vrhove rajčica i ostavite sa strane.
Malim oštrim nožem izrežite meso i sjemenke iz unutrašnjosti rajčice kako biste ih izdubili. Šuplje rajčice odložite u posudu za pečenje. Unutarnju rajčicu nasjeckajte i sačuvajte za kus-kus.
Zagrijte 1 žličicu ulja u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Kuhajte pola luka i češnjaka 5 minuta dok ne počnu omekšati. Dodajte mljeveno pureće meso i kuhajte 3-5 minuta dok ne porumeni.
Dodajte pire od sušenih rajčica i kuhajte 1 min. Maknite s vatre i promiješajte polovicu bosiljka. Žlicom stavljajte smjesu u rajčice, pokrijte "poklopcem" od rajčica i pecite 15 minuta.
Za salatu, kus-kus stavite u veliku zdjelu, prelijte sa 75 ml kipuće vode i poklopite. Pustite da odstoji 5 minuta da upije vodu, a zatim protresite vilicom.
Promiješajte sok od limuna i preostalo maslinovo ulje. Pomiješajte ostatak bosiljka zajedno s peršinom, metvicom i ostavljenim mesom rajčice. Lagano promiješajte grašak šećera i vrpce krastavca.
Za posluživanje pažljivo podignite punjenu rajčicu na svaki tanjur i poslužite uz salatu od kus-kusa.
I to je to, uživajte u vašem savršeno zdravom i ukusnom obroku, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar