Ovo brzo i fantastično ukusno jelo oduševit će sve vaše ukućane. Začinite svoje obroke sredinom tjedna ovim žustrim pilećim tacosima. Gotovi za nešto više od pola sata, Cajun začini, ukiseljeni luk i pirjana paprika kombiniraju se za pravi osjećaj okusa u mekim tortiljama. Uravnotežite toplinu i rashladite se nemasnim jogurtom.
Potrebno:
400 g mini filea pilećih prsa, isječenih na trakice
½ limuna, iscijeđen
200 g nemasnog prirodnog jogurta
1 žlica Cajun začina
1 glavica crvenog luka sitno narezana
3 žlice crnog vinskog octa
1 žličica šećera
2 žlice maslinovog ulja
3 paprike, narezane na ploške
1 češanj češnjaka, narezan na ploške
½ zelene salate iceberg, sitno narezane
1 crveni čili, sitno narezan
8 mini običnih tortilja wrapova
Priprema:
U zdjelu pomiješajte piletinu s limunovim sokom, 100 g jogurta i začinima Cajun. Začinite i ostavite sa strane 15 minuta (ili poklopite i ohladite do 24 sata). Stavite luk, ocat, šećer i prstohvat soli u manju zdjelu i ostavite sa strane da se ukiseli.
Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi na jakoj vatri i pržite paprike 10-15 minuta dok ne omekšaju. Umiješajte češnjak i pržite 2 minute dok ne postane lagano zlatne boje. Začinite paprom i izbacite na tanjur.
Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na jakoj vatri i hvataljkama prebacite piletinu u tavu. Odbacite sve ostatke marinade. Pržite piletinu 10 minuta, često je okrećući, dok ne porumeni i bude pečena.
U međuvremenu, pržite tortilje na suho u posebnoj tavi na jakoj vatri 30 sekundi sa svake strane dok se ne zagriju. Zamotajte u foliju da ostane toplo.
Promiješajte paprike kroz piletinu i zagrijavajte 1-2 minute. Zelenu salatu, chilli i 100g jogurta stavite u male zdjelice i poslužite s piletinom i paprikom, ukiseljenim crvenim lukom i tortiljama.
I to je to, uživajte u ovom savršenom obroku, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar