Ovaj zdravi recepti s niskim udjelom ugljikohidrata, ali bogatog okusa izvrsni su za obiteljski obrok sredinom tjedna. Imajte na umu da ovaj recept ima manje od 30 g ugljikohidrata po obroku, ne uključujući priloge ili prijedloge za posluživanje.Poslužite brze svinjske souvlaki ražnjiće kada vam treba brz i jednostavan obrok sredinom tjedna. Poslužite uz somune i umake od jogurta i čilija sa strane
Potrebno:
400 g nemasne svinjske lopatice, narezane na komade od 2 cm
1 žlica maslinovog ulja
½ žlice sušenog origana
1 limun, očišćen od korice i soka
½ žličice ljute paprike
100 ml jogurta bez masnoće
1 mali režanj češnjaka, naribani
½ krastavca, orezanog i naribanog
2 crvene paprike, očišćene od sjemenki i narezane na kockice
2 Little Gem zelene salate, listovi odvojeni
chilli umak, za posluživanje (po želji)
somuni, zagrijani, za posluživanje (po želji)
Priprema:
KORAK 1
Svinjetinu stavite u veliku zdjelu s uljem, origanom, limunovom koricom i sokom te paprikom i dobrim prstohvatom soli. Sve promiješajte da se sjedini i ostavite da se marinira 10 minuta.
KORAK 2
Pomiješajte jogurt, češnjak i krastavac zajedno u zdjeli. Posolite i ostavite sa strane.
KORAK 3
Zagrijte roštilj na jako. Mariniranu svinjetinu i papriku nanizajte na četiri metalna ražnjića, naizmjenično redeći svinjetinu i papriku. Stavite na lim za pečenje koji se ne lijepi i pecite na roštilju 3-4 minute sa svake strane ili dok se ne ispeče i ne porumene.
KORAK 4
Poslužite uz zelenu salatu, mješavinu jogurta i chilli umaka te somune po želji.
Uživajte u ovom prekrasnom i preukusnom jelu, dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar