ponedjeljak, 18. srpnja 2022.

20 minutni hrskavi svinjski ražnjići s povrćem

 Ovaj zdravi recepti s niskim udjelom ugljikohidrata, ali bogatog okusa izvrsni su za obiteljski obrok sredinom tjedna. Imajte na umu da ovaj recept ima manje od 30 g ugljikohidrata po obroku, ne uključujući priloge ili prijedloge za posluživanje.Poslužite  brze svinjske souvlaki ražnjiće kada vam treba brz i jednostavan obrok sredinom tjedna. Poslužite uz somune i umake od jogurta i čilija sa strane





Potrebno:

400 g nemasne svinjske lopatice, narezane na komade od 2 cm

1 žlica maslinovog ulja

½ žlice sušenog origana

1 limun, očišćen od korice i soka

½ žličice ljute paprike

100 ml jogurta bez masnoće

1 mali režanj češnjaka, naribani

½ krastavca, orezanog i naribanog

2 crvene paprike, očišćene od sjemenki i narezane na kockice

2 Little Gem zelene salate, listovi odvojeni

chilli umak, za posluživanje (po želji)

somuni, zagrijani, za posluživanje (po želji)


Priprema:


KORAK 1

Svinjetinu stavite u veliku zdjelu s uljem, origanom, limunovom koricom i sokom te paprikom i dobrim prstohvatom soli. Sve promiješajte da se sjedini i ostavite da se marinira 10 minuta.


KORAK 2

Pomiješajte jogurt, češnjak i krastavac zajedno u zdjeli. Posolite i ostavite sa strane.


KORAK 3

Zagrijte roštilj na jako. Mariniranu svinjetinu i papriku nanizajte na četiri metalna ražnjića, naizmjenično redeći svinjetinu i papriku. Stavite na lim za pečenje koji se ne lijepi i pecite na roštilju 3-4 minute sa svake strane ili dok se ne ispeče i ne porumene.


KORAK 4

Poslužite uz zelenu salatu, mješavinu jogurta i chilli umaka te somune po želji.


 Uživajte u ovom prekrasnom i preukusnom jelu, dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar