ponedjeljak, 18. srpnja 2022.

20 minutna jako zdrava i ukusna meksička pita enchilada sa tortiljama

 Ukoliko ste pobornik zdrave hrane tad obavezno probajte ovaj izuzetan recept koji se pripremi za svega 20 minuta a fantastičnog ukusa i mirisa. Dajte svom obroku sredinom tjedna meksički štih uz našu jednostavnu enchilada pitu. Prepuna hranjivog povrća, i sigurno ćete je obožavati...






Potrebno:

1 žlica biljnog ulja ili repičinog ulja

2 paprike, bilo koje boje po želji, narezane na ploške

1 glavica crvenog luka prepolovljena i narezana

400g konzerve miješanog graha, ocijeđenog

2 žličice - 2 žlice fajita mješavine začina (ovisno koliko ljuto volite)

400 g  sjeckane rajčice

mala hrpa korijandera, nasjeckanog

4 kukuruzne tortilje

100 g nemasnog kiselog vrhnja

30 g ribanog cheddara


Priprema:

KORAK 1

Zagrijte ulje u tavi. Pržite paprike i luk dok ne omekšaju, oko 10 min. Dodajte grah, mješavinu začina za fajitu, nasjeckanu rajčicu i malo začina. Kuhajte 5 minuta da se rajčice malo reduciraju, zatim umiješajte veći dio korijandera. Zagrijte roštilj, a tortilje zagrijte u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi.


KORAK 2

Četvrtinu mješavine paprike i luka rasporedite po dnu posude za pečenje (po mogućnosti okrugle) ili tave. Na vrh stavite malo kiselog vrhnja i toplu tortilju, a zatim ponovite slojeve još tri puta, završavajući završnim slojem kiselog vrhnja. Pospite preko sira i pecite na roštilju 5 minuta, ili dok ne poprimi zlatnu boju i ne zabubri. Prije posluživanja pospite preostalim korijanderom.


I to je to, uživajte u ovom izuzetnom jelu uz salatu po vašem izboru, dobar tek!


Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar