Ukoliko ste pobornik zdrave hrane tad obavezno probajte ovaj izuzetan recept koji se pripremi za svega 20 minuta a fantastičnog ukusa i mirisa. Dajte svom obroku sredinom tjedna meksički štih uz našu jednostavnu enchilada pitu. Prepuna hranjivog povrća, i sigurno ćete je obožavati...
Potrebno:
1 žlica biljnog ulja ili repičinog ulja
2 paprike, bilo koje boje po želji, narezane na ploške
1 glavica crvenog luka prepolovljena i narezana
400g konzerve miješanog graha, ocijeđenog
2 žličice - 2 žlice fajita mješavine začina (ovisno koliko ljuto volite)
400 g sjeckane rajčice
mala hrpa korijandera, nasjeckanog
4 kukuruzne tortilje
100 g nemasnog kiselog vrhnja
30 g ribanog cheddara
Priprema:
KORAK 1
Zagrijte ulje u tavi. Pržite paprike i luk dok ne omekšaju, oko 10 min. Dodajte grah, mješavinu začina za fajitu, nasjeckanu rajčicu i malo začina. Kuhajte 5 minuta da se rajčice malo reduciraju, zatim umiješajte veći dio korijandera. Zagrijte roštilj, a tortilje zagrijte u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi.
KORAK 2
Četvrtinu mješavine paprike i luka rasporedite po dnu posude za pečenje (po mogućnosti okrugle) ili tave. Na vrh stavite malo kiselog vrhnja i toplu tortilju, a zatim ponovite slojeve još tri puta, završavajući završnim slojem kiselog vrhnja. Pospite preko sira i pecite na roštilju 5 minuta, ili dok ne poprimi zlatnu boju i ne zabubri. Prije posluživanja pospite preostalim korijanderom.
I to je to, uživajte u ovom izuzetnom jelu uz salatu po vašem izboru, dobar tek!
Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar