Ako želite zdravo da se hranite a niste baš ljubitelj ribe, probajte ovo izuzetno ukusno jelo koje ćete sigurno veoma jednostavno i brzo pripremiti, fino i kremasto, zaista jamii....Stavite poriluk, krumpir i kapare oko fileta lososa kako biste napravili ovo jednostavno pečenje za dvoje. Izvrstan je kao obrok sredinom tjedna ili za neku romantičniju priliku!
Potrebno:
250 g mladog krumpira, narezanog na deblje ploške
2 žlice maslinovog ulja
1 poriluk prepoloviti, oprati i narezati
1 češanj češnjaka, zgnječen
70 ml vrhnja
1 žlica kapara, plus dodatak za posluživanje
1 žlica vlasca, plus dodatak za posluživanje
2 fileta lososa bez kože
miješana salata od rukole, za posluživanje (po želji)
Priprema:
KORAK 1
Zagrijte pećnicu na 200C/180C ventilator/plin 6. Zakuhajte srednju posudu s vodom. Dodajte krumpir i kuhajte 8 minuta. Ocijedite i ostavite nekoliko minuta da se suše na pari u cjedilu. U lim za pečenje preliti krompir sa ½ ulja i obilato začiniti. Stavite u pećnicu na 20 minuta, bacite na pola vremena pečenja.
KORAK 2
U međuvremenu zagrijte preostalo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte poriluk i pržite ga 5 minuta, ili dok ne počne omekšavati. Miješajte češnjak 1 min, zatim dodajte vrhnje, kapare i 75 ml vruće vode, pa pustite da zavrije. Promiješajte vlasac.
KORAK 3
Zagrijte roštilj na jako. Prelijte kremastu smjesu poriluka preko krumpira, a zatim na vrh poslažite filete lososa. Pecite na roštilju 7-8 minuta ili dok ne bude gotovo. Poslužite preliveno dodatnim vlascem i kaparima i salatom sa strane, ako želite.
I to je to, uživajte, dobar tek!
Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar