Ako se još uvijek pitate šta danas za ručak, evo jedan super zdrav i ukusan recept za superzdravu pizzu koju ce obožavati svi. Jako jednostavno za pripremu a ukus kao iz vrhunskog restorana!
Potrebno:
Po 100 g jakog bijelog i jakog integralnog brašna
1 žličica ili vrećica od 7 g suhog kvasca za jednostavno miješanje
125 ml tople vode
Za preljev
200g konzerve nasjeckanog paradajza, sok ocijediti
šaka cherry rajčica, prepolovljenih
1 velika tikvica, tanko narezana gulilicom
25 g mozzarelle, narezane na komade
1 žličica kapara u salamuri, ocijeđenih
8 zelenih maslina, grubo nasjeckanih
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice nasjeckanog peršina, za posluživanje
Priprema:
KORAK 1
Pomiješajte brašno i kvasac s prstohvatom soli u sjeckalici s nožem za tijesto. Ulijte vodu i zamijesite mekano tijesto pa mijesite 1 min. Izvadite tijesto i razvaljajte ga na lagano pobrašnjenoj površini u krug promjera oko 30 cm. Podići na nauljeni lim za pečenje.
KORAK 2
Rasporedite rajčice iz konzerve po tijestu do 2 cm od rubova. Po vrhu rasporedite cherry rajčice i tikvice, a zatim pospite mozzarellom. Pomiješajte kapare, masline i češnjak, pa pospite po vrhu. Ravnomjerno prelijte uljem. Ostavite da se diže 20 min. Zagrijte pećnicu na 240C/ventilator 220C/plin 9 ili na najjaču razinu.
KORAK 3
Pecite pizzu 10-12 minuta dok ne postane hrskava i zlatna oko rubova. Pospite peršinom za posluživanje.
I to je to, uživajte u ovoj zanosno mirisnoj i preukusnoj pizi, dobar tek!
Izvor:Good Food Magazine
Nema komentara:
Objavi komentar