ponedjeljak, 18. srpnja 2022.

20 minutna superzdrava vegetarijanska pizza

 Ako se  još uvijek pitate šta danas za ručak, evo jedan super zdrav i ukusan recept za superzdravu pizzu koju ce obožavati svi. Jako jednostavno za pripremu a ukus kao iz vrhunskog restorana!






Potrebno:

Po 100 g jakog bijelog i jakog integralnog brašna

1 žličica ili vrećica od 7 g suhog kvasca za jednostavno miješanje

125 ml tople vode

Za preljev

200g konzerve nasjeckanog paradajza, sok ocijediti

šaka cherry rajčica, prepolovljenih

1 velika tikvica, tanko narezana gulilicom

25 g mozzarelle, narezane na komade

1 žličica kapara u salamuri, ocijeđenih

8 zelenih maslina, grubo nasjeckanih

1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan

1 žlica maslinovog ulja

2 žlice nasjeckanog peršina, za posluživanje


Priprema:

KORAK 1

Pomiješajte brašno i kvasac s prstohvatom soli u sjeckalici s nožem za tijesto. Ulijte vodu i zamijesite mekano tijesto pa mijesite 1 min. Izvadite tijesto i razvaljajte ga na lagano pobrašnjenoj površini u krug promjera oko 30 cm. Podići na nauljeni lim za pečenje.


KORAK 2

Rasporedite rajčice iz konzerve po tijestu do 2 cm od rubova. Po vrhu rasporedite cherry rajčice i tikvice, a zatim pospite mozzarellom. Pomiješajte kapare, masline i češnjak, pa pospite po vrhu. Ravnomjerno prelijte uljem. Ostavite da se diže 20 min. Zagrijte pećnicu na 240C/ventilator 220C/plin 9 ili na najjaču razinu.


KORAK 3

Pecite pizzu 10-12 minuta dok ne postane hrskava i zlatna oko rubova. Pospite peršinom za posluživanje.


I to je to, uživajte u ovoj zanosno mirisnoj i preukusnoj pizi, dobar tek!


Izvor:Good Food Magazine

Nema komentara:

Objavi komentar