četvrtak, 14. srpnja 2022.

15 minutni Recept za hrskavu piletinu i brokule, jako zdrav i ukusan obrok

 Za ovaj jako zdrav i ukusan obrok trebat će vam samo 15 minuta a uživat ćete u finoj hrskavoj piletini u sojinom umaku s rezancima i brokulama, zaista fantastičnoo...





Potrebno:

1  žlica sezama 

2 kvalitetnija pileća prsa bez kože (oko 120 g svako)

2 vrhne žličice kineskog pet začina

maslinovo ulje

2 češnja češnjaka

220 g meke brokule

100 g rižinih rezanaca

2 žlice soja umaka sa smanjenim udjelom soli

2 žlice rižinog vinskog octa

1 žličica sezamovog ulja

slatki čili umak (po želji)


Priprema:

Tostirajte sjemenke sezama  u velikoj suhoj tavi na jakoj vatri dok ne porumene, oko 1 minutu, a zatim ih prelijte u malu zdjelu. 

Narežite piletinu na komade od 1 cm, zatim pomiješajte s pet kineskih začina i prstohvatom crnog papra dok se dobro ne prekrije.

Ponovno stavite tavu na jaku vatru s 1 žlicom maslinovog ulja, zatim pržite piletinu 4 minute ili dok ne postane zlatna i kvrgava.

U međuvremenu ogulite i sitno nasjeckajte češnjak, zatim odrežite i sitno narežite stabljike brokule, a cvjetove ostavite cijele.

Rižine rezance stavite u zdjelu i prelijte kipućom vodom.

U zdjeli pomiješajte soju, ocat, sezamovo ulje i slatki čili umak, ako ga koristite.

Zadnju minutu dodajte češnjak i brokulu piletini, a zatim maknite tavu s vatre.

Ocijedite rezance pa ih zajedno s umakom dodajte u tavu i sve promiješajte. Poslužite posuto tostiranim sjemenkama sezama.

I to je to, uživajte, dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar