Za ovaj jako zdrav i ukusan obrok trebat će vam samo 15 minuta a uživat ćete u finoj hrskavoj piletini u sojinom umaku s rezancima i brokulama, zaista fantastičnoo...
Potrebno:
1 žlica sezama
2 kvalitetnija pileća prsa bez kože (oko 120 g svako)
2 vrhne žličice kineskog pet začina
maslinovo ulje
2 češnja češnjaka
220 g meke brokule
100 g rižinih rezanaca
2 žlice soja umaka sa smanjenim udjelom soli
2 žlice rižinog vinskog octa
1 žličica sezamovog ulja
slatki čili umak (po želji)
Priprema:
Tostirajte sjemenke sezama u velikoj suhoj tavi na jakoj vatri dok ne porumene, oko 1 minutu, a zatim ih prelijte u malu zdjelu.
Narežite piletinu na komade od 1 cm, zatim pomiješajte s pet kineskih začina i prstohvatom crnog papra dok se dobro ne prekrije.
Ponovno stavite tavu na jaku vatru s 1 žlicom maslinovog ulja, zatim pržite piletinu 4 minute ili dok ne postane zlatna i kvrgava.
U međuvremenu ogulite i sitno nasjeckajte češnjak, zatim odrežite i sitno narežite stabljike brokule, a cvjetove ostavite cijele.
Rižine rezance stavite u zdjelu i prelijte kipućom vodom.
U zdjeli pomiješajte soju, ocat, sezamovo ulje i slatki čili umak, ako ga koristite.
Zadnju minutu dodajte češnjak i brokulu piletini, a zatim maknite tavu s vatre.
Ocijedite rezance pa ih zajedno s umakom dodajte u tavu i sve promiješajte. Poslužite posuto tostiranim sjemenkama sezama.
I to je to, uživajte, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar