četvrtak, 14. srpnja 2022.

Jako zdrav i ukusan obrok koji ćete spremiti za tren - začinjena riba s pomfritom od tikvice i graškom

 Ako želite jako zdravi i ukusno da se hranite a pri tom da vam priprema ne oduzima previše vašeg slobodnog vremena tad probajte ovaj izuzetno zdrav recept prepun proteina, vlakana i povrća, sigurno će vam se dopasti!





Potrebno:

800 g bijele tikvice, oguljene, uklonjene sjemenke i narezane na komadiće

4 žlice glatkog brašna

2½ žlice maslinovog ulja, plus dodatno za podmazivanje

4 smrznuta  fileta bijele ribe

15 g svježeg ravnog lista peršina, nasjeckanog

1 limun, s koricom, plus dodatne kriške za posluživanje

250 g smrznutog graška

15 g svježe metvice, sitno nasjeckane


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 7, 220°C, ventilator 200°C. 

Tikvu stavite u veliku zdjelu i osušite kuhinjskim papirom. Dodajte 1 žlicu brašna i lagano začinite; baciti da premaže tikvicu. Uklonite višak brašna i pomiješajte s 1 žlicom maslinovog ulja. Rasporedite u ravnomjernom sloju na lim za pečenje koji se ne lijepi, zatim pecite 25-30 minuta, okrećući napola, dok ne postanu zlatne i hrskave.


Stavite ribu na lagano nauljeni pleh; prebacite na gornju policu pećnice na 5 minuta da se malo odmrzne.


Za to vrijeme u plitkoj zdjeli pomiješajte preostalo brašno s peršinom i koricom limuna, začinite. Ribu ocijedite od vode i osušite kuhinjskim papirom, a zatim lagano pospite pripremljenim brašnom sa začinima.


Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri te pržite ribu 10 minuta, okrećući je napola, dok ne postane zlatna i kuhana.


Kuhajte grašak 3 minute; ocijedite i vratite u posudu. Dodajte ½ žlice ulja, mentu i malo soka od limuna, zatim lagano izgnječite; začiniti po želji. Poslužite s ribom i čipsom od maslaca te dodatnim kriškama limuna.


I to je to, dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar