Ako želite jako zdravi i ukusno da se hranite a pri tom da vam priprema ne oduzima previše vašeg slobodnog vremena tad probajte ovaj izuzetno zdrav recept prepun proteina, vlakana i povrća, sigurno će vam se dopasti!
Potrebno:
800 g bijele tikvice, oguljene, uklonjene sjemenke i narezane na komadiće
4 žlice glatkog brašna
2½ žlice maslinovog ulja, plus dodatno za podmazivanje
4 smrznuta fileta bijele ribe
15 g svježeg ravnog lista peršina, nasjeckanog
1 limun, s koricom, plus dodatne kriške za posluživanje
250 g smrznutog graška
15 g svježe metvice, sitno nasjeckane
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 7, 220°C, ventilator 200°C.
Tikvu stavite u veliku zdjelu i osušite kuhinjskim papirom. Dodajte 1 žlicu brašna i lagano začinite; baciti da premaže tikvicu. Uklonite višak brašna i pomiješajte s 1 žlicom maslinovog ulja. Rasporedite u ravnomjernom sloju na lim za pečenje koji se ne lijepi, zatim pecite 25-30 minuta, okrećući napola, dok ne postanu zlatne i hrskave.
Stavite ribu na lagano nauljeni pleh; prebacite na gornju policu pećnice na 5 minuta da se malo odmrzne.
Za to vrijeme u plitkoj zdjeli pomiješajte preostalo brašno s peršinom i koricom limuna, začinite. Ribu ocijedite od vode i osušite kuhinjskim papirom, a zatim lagano pospite pripremljenim brašnom sa začinima.
Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri te pržite ribu 10 minuta, okrećući je napola, dok ne postane zlatna i kuhana.
Kuhajte grašak 3 minute; ocijedite i vratite u posudu. Dodajte ½ žlice ulja, mentu i malo soka od limuna, zatim lagano izgnječite; začiniti po želji. Poslužite s ribom i čipsom od maslaca te dodatnim kriškama limuna.
I to je to, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar